Comença a ser habitual veure els bars plens per seguir en directe els partits del Mundial de Qatar 2022. El d’aquest dimarts, entre les seleccions d’Espanya i la del Marroc, s’ha viscut amb màxima intensitat, ja que tots dos equips es jugaven el lloc a quarts de final. L’eufòria ha arribat entre l’afició marroquina després de la tanda de penals. És per això molts aficionats d’un equip i l’altre s’han reunit en discoteques, pubs i locals de Barcelona per vibrar conjuntament amb el partit.

Al restaurant Restaurant Marrakesh, al barri de Sants, ja no quedaven taules lliures hores abans de començar el partit perquè durant la setmana els aficionats de la selecció marroquina les havien reservat totes. En aquest punt a les taules hi ha tasses de te i plats tradicionals del Marroc. El propietari, el Hassan, ha destacat la presència femenina i també de ciutadans algerians, fet que representa, explica, “una imatge d’unió entre els dos pobles”.

Durant la mitja part, els aficionats de la selecció marroquina han expressat “la bona tàctica que estava utilitzant el seu equip per plantar cara a Espanya”, que partia d’un nivell competitiu més alt. A mesura que avançaven els minuts de partit i el marcador continuava 0-0 els nervis s’han apoderat dels aficionats. Davant de cada ocasió de gol els crits d’ànims s’han anat incrementant.

Al bar Ovella Negra, al Poblenou, 850 aficionats han seguit el partit. La majoria són joves i donen suport a la selecció espanyola, però també n’hi ha del Marroc. La propietat del local explica que l’aforament de totes les sales del local és ple i que ja no accepten més gent.

Una de les taules estava ocupada per un grup de cinc amigues: una d’elles va amb el Marroc i les altres quatre, amb la selecció espanyola. Just al costat, hi havia una altra taula que donava suport unànime a la selecció marroquina. Una tercera taula l’ocupaven un grup de nois que segueixen els partits sempre des de l’Ovella Negra: “Ja vam venir per l’Eurocopa, és el lloc perfecte per veure els partits per l’ambient que hi ha”, diu un d’ells.

La temperatura ha anat pujant a mesura que passava l’estona i, en absència de gols, s’han desfermat els nervis fins que la selecció marroquina ha passat a quarts d’un mundial per primera vegada a la història.