Barça CBS vs Uni Girona

El Barça CBS ha guanyat per 70 a 67 l’Spar Uni Girona al pavelló Juan Carlos Navarro i suma set victòries a la Lliga Endesa. El conjunt blaugrana, per tant, se situa al capdavant de la classificació, empatat amb cinc equips més que també han guanyat set enfrontaments. A més, manté la ratxa de victòries a casa i ja suma 33 partits consecutius sense perdre.

Victòria amb final ajustat

Barça i Girona han demostrat molta igualtat ja des d’un inici, i al primer quart el marcador era d’empat a 19 punts. Durant el segon període les jugadores d’Isaac Fernández s’ha avançat en el marcador i a la mitja part la diferència era de 10 punts favorable a les blaugrana. L’Uni Girona és un dels grans equips d’aquesta màxima categoria del bàsquet estatal i ho ha demostrat, sobretot, al darrer quart. Les jugadores visitants han aconseguit retallar punts, sobretot a còpia de millorar la defensa i de no fallar cap tir lliure. N’han fet 19 de 19 punts possibles. Tot i això, s’ha arribat al darrer minut amb un marcador d’entre tres i cinc punts de diferència a favor de les blaugrana, que han acabat matant el partit amb un tir lliure de Hamblin a cinc segons del final.

La jugadora blaugrana ha estat la màxima anotadora amb 17 punts, sis rebots i 19 de valoració. També han destacat Anna Cruz, amb 12 punts, sis rebots i tres assistències, i Anderson amb 10 punts i set rebots.

Les blaugrana se situen sisenes a la classificació, però empatades amb els cinc primers equips amb un balanç de set victòries i tres derrotes.

33 victòries seguides i més de 1.000 dies sense perdre a casa

El Barça CBS va perdre l’últim partit a casa el 29 de febrer del 2020, una temporada que no es va poder acabar per culpa de la pandèmia. Llavors jugava a la Lliga Femenina 2. La temporada següent, la 2020-2021, va fer la lliga perfecta, amb 26 victòries (13 de les quals a casa), tot i que no va poder assolir l’ascens que sí que va aconseguir la temporada següent, en una nova categoria coneguda com a Lliga Femenina Challenge. La temporada passada van ser 15 les victòries al Juan Carlos Navarro. L’ascens a la Lliga Endesa, la màxima categoria estatal, ha permès sumar cinc victòries més per fer-ne un total de 33. Mantenir la ratxa serà molt complicat, però de ben segur que el pavelló Juan Carlos Navarro continuarà sent una pista molt complicada.