Eufòria és la paraula que descriu l’ambient que s’ha viscut entre l’afició marroquina de Barcelona en el moment que s’ha confirmat el pas a quarts de la selecció en el partit disputat contra Espanya. L’esclat d’alegria a l’interior dels locals de barris com el Raval s’ha traslladat ràpidament al carrer. Rius de gent han enfilat la Rambla fins a la font de Calanetes, on centenars de persones s’han concentrat per celebrar el pas històric de la selecció del Marroc.

El símbol de les victòries blaugrana s’ha convertit així en l’epicentre de la festa marroquina. Això ha provocat afectacions de mobilitat que han requerit de l’actuació de la Guàrdia Urbana.

Celebració, també, a Colom

Un altre dels punts de la ciutat que ha viscut l’eufòria del triomf marroquí és al monument de Colom. A la part baixa de la Rambla, multitud d’aficionats han escalat la part baixa de l’estàtua amb banderes del Marroc, Algèria i els Emirats Àrabs. També s’hi han llençat focs artificials. A causa de les aglomeracions, la Guàrdia Urbana ha hagut de tallar la sortida 21 de la ronda del Litoral en sentit Llobregat. De fet, el trànsit a la zona s’ha anat complicant fins al punt de dificultar el pas de vehicles per la rotonda de Colom.

Les aglomeracions s’han mantingut fins passades les 21 h quan els aficionats concentrats en aquest punt han pujat Rambla amunt per unir-se a la festa de la font de Canaletes.

Corredisses a la plaça d’Espanya

No a tots els punts de la ciutat hi ha hagut el mateix ambient festiu. A la plaça d’Espanya s’han produït corredisses d’aficionats que intentaven envair la calçada. La Guàrdia Urbana hi ha hagut d’intervenir per dissuadir-los. Al cap de poca estona, però, la situació s’ha normalitzat i no ha quedat rastre del succeït.

Nerviosisme màxim a la tanda de penals

Si bé el partit s’ha desenvolupat els primers minuts en un ambient de relativa calma, la temperatura ha anat pujant a mesura que passava l’estona i, en absència de gols, es feia més tangible la possibilitat de que Marroc passés a quarts d’un mundial per primera vegada a la història.

Durant la tanda de penals, era difícil per a la majoria d’aficionats mantenir-se asseguts a la cadira. Quan el Marroc ha començat a encertar i Espanya, a fallar, les cares entre l’afició espanyola han començat a desencaixar-se, mentre a l’altre cantó, els nervis han deixat pas a un esclat d’eufòria.