L’arribada de l’estiu comporta, en la majoria de casos, l’inici de les vacances. Però molts no en tenen o es queden a Barcelona. La Laia Pujolassos ha pensat en elles i, al ‘btv esports en femení’, ens ofereix un ampli ventall d’activitats esportives que es poden fer durant el juliol i l’agost a la ciutat i que ajudaran a no deixar de fer esport ja que, com assegura la Laia, “la salut no fa vacances”.

Unes propostes dirigides, especialment, a quatre grups de dones

És cert que l’esport es recomanable a totes les edats, però hi ha grups que ho haurien de tenir marcat en el seu dia dia. A l’estiu cal seguir movent-se i fent activitat esportiva, i molt especialment aquells col·lectius que per diverses circumstàncies l’haurien de fer:

 • Nenes: Amb l’arribada de l’estiu s’acaben moltes competicions escolars o d’edats i, per tant, cal buscar altres activitats perquè les menors no parin l’activitat. A més, com ja es va confirmar amb l’estudi fet per l’Observatori de la Igualtat de les Dones i l’Observatori Català de l’Esport de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, les noies són minoria a l’hora de practicar esport durant el curs escolar.
 • Dones grans: Si per a les joves l’esport és important, el mateix podem dir per a la gent gran. Evitar el sedentarisme i mantenir un mínim d’activitat física és molt important.
 • Treballadores sedentàries: Si durant l’any la feina obliga a tenir una predisposició al sedentarisme, l’arribada de les vacances pot ser un bon moment per poder fer esport.
 • Continuïtat: Totes aquelles dones que durant la resta de l’any fan alguna activitat esportiva dins d’una rutina, han d’intentar mantenir-la durant les vacances.

Vuit propostes amb els seus pros i contres

A continuació, t’oferim tot un seguit de propostes d’activitats esportives amb el seus punts a favor i en contra i també com afrontar-les per no caure en l’avorriment o la rutina.

 • Platja: Un dels sinònims de l’estiu és la platja. Evidentment, el fet que sigui gratuïta i gairebé no calgui molt material hi juguen al seu favor. En canvi, l’ambient de relax que s’hi respira pot fer que acabem més pensant en el xiringuito i la tovallola que no pas a fer esport. Per evitar-ho caldria marcar-se un horari (fugint de les hores de més calor) i marcar-se un objectiu com a activitat.
 • Piscina: Molt similar a la platja, però sense “l’inconvenient” de la sorra. A Barcelona tenim un bon grapat de piscines descobertes que ens permeten fer unes o moltes braçades. Això sí, vigilant aquelles que s’omplen d’infants i joves jugant. Per tant, tal com reconeix la Laia Pujolassos, “la piscina que hi ha al Parc de la Creueta del Coll” no seria una bona opció.
 • Escalada: Deixem l’aigua i també de tocar de peus a terra. L’esport de l’escalada està de moda i la ciutat té diferents rocòdroms tant a l’exterior (la Foixarda o el Parc Güell) com interiors (Bloc District Barcelona o l’Indorwall el Clot). Es recomanable fer alguna classe prèvia si no s’ha practicat abans.
 • Entrenaments funcionals: Fer esport amb una entrenadora personal ajuda a mantenir el compromís i la motivació. Això sí, en aquest cas, caldrà fer una inversió econòmica.
 • Patinatge: És un de les activitats que es poden fer en família. Només cal tenir uns patins i les proteccions, i pensar en quina ruta és la millor. Barcelona està plena de zones on poden circular i són moltes les que aprofiten els capvespres de l’estiu per fer una ruta i acabar banyant-se a la platja.
 • Bicicleta: Germana dels patins, la bicicleta és la gran estrella de l’estiu. Poder fer una ruta fins a la platja o circular per molts dels camins que hi ha a Collserola pot ser una bona manera de descobrir la ciutat i de fer una altra activitat també en família.
 • Senderisme: La proposta més senzilla de totes. Només cal tenir ganes de caminar. Collserola o la façana marítima poden ser dos espais on anar a fer quilòmetres. Això sí, importantíssim anar ben protegit del sol i hidratat.
 • Pàdel: Ho podem fer a la platja amb les pales de tenis. Però per a aquells que vulguin una cosa “més professional”, apuntar-se a fer pàdel pot ser una molt bona proposta.