Alexia Putellas celebra gol

Alexia Putellas ha guanyat la Pilota d’Or 2021. La de Mollet s’ha convertit en la primera catalana que aconsegueix aquest premi i, de retruc, en la primera jugadora que aixeca la Pilota d’Or vestint la samarreta del Barça. Un guardó que arriba després d’un any increïble en què també ha estat escollida millor jugadora de l’any per la UEFA, però Alexia Putellas arrossega una trajectòria plena de grans jugades i gols espectaculars. Poseu-vos el pitet per veure aquesta tria d’11 moments màgics d’Alexia Putellas al Barça.

1. El golàs estil Messi a la final de la Copa

El 2013, abans del gran Barça actual, Alexia ja meravellava tothom amb el conjunt blaugrana. El Barça va guanyar la Copa de la Reina contra el Saragossa per 4 a 0 i Alexia Putellas va fer un dels millors gols que se li recorden. Només tenia 19 anys i ja s’ensumava que seria una jugadora especial.

2. Un obús des de gairebé mig camp

Alexia Putelles té un canó a la seva cama esquerra. La jugadora blaugrana ho va demostrar contra el València amb un gol des de més de 30 metres.

3. Una falta a l’últim segon per forçar la pròrroga contra l’Atlètic de Madrid

El Barça no va poder passar a la final de la Supercopa d’Espanya del 2021 perquè va quedar eliminada a mans de l’Atlètic de Madrid en un partit en el qual va disposar de moltíssimes ocasions. Les matalasseres es van avançar i Alexia va aparèixer per, primer forçar una falta amb una sotana espectacular, i després clavar-la a l’escaire a l’últim minut del partit. El Barça, això sí, va acabar caient als penals. (Minut 3 del vídeo)

4. Una vaselina de traca i mocador

La qualitat d’Alexia està fora de tot dubte. La jugadora del Barça ens va regalar una vaselina de traca i mocador en un partit contra el Saragossa que recorda un mític de Romario amb l’equip masculí.

5. També un gol olímpic

El repertori d’Alexia Putellas sembla inacabable. També va ser capaç de fer un gol olímpic, és a dir, un gol directe des del córner.

6. Jugada individual al clàssic

El màxim rival del Barça, el Reial Madrid, també ha patit l’Alexia. Va ser al Johan Cruyff a la Lliga, quan la jugadora molletana va fer una jugada individual que va acabar amb un fort xut que va doblegar les mans de la portera blanca.

7. Un hat-trick en només quatre minuts

Alexia Putellas va fer un dels hat-tricks més ràpids de la història del futbol femení. En només quatre minuts, la jugadora del Barça li va marcar tres gols al València la temporada 2021-22.

8. La fuetada a la Women’s International Champions Cup

La jugadora blaugrana va etzibar una fuetada espectacular contra el Houston Dash en la victòria per 2 gols a 3 a la Women’s International Champions Cup.

9. Vaselina contra l’Albacete

A mig camí entre el xut de llarga distància i una vaselina, així va marcar-li Alexia aquest gran gol a l’Albacete la temporada 2015-16.

10. Jugadora de l’any per la UEFA

La UEFA va tenir clar qui era la millor jugadora d’Europa del 2021: Alexia Putellas. La Lliga, però especialment la Champions que va fer la jugadora del Barça van acabar per deixar el premi a casa seva.

11. La Champions

La cirereta de la trajectòria d’Alexia Putellas és la Champions League aconseguida el 2021. Una fita a la història del club i un partit contra el Chelsea en el qual ella va ser la capitana al terreny de joc.