Alèxia Putellas

La trajectòria de la jugadora del Barça, Alexia Putellas, està replena d’èxits col·lectius i individuals fins a arribar a la Pilota d’Or 2021, en què ha estat la guanyadora després d’un any perfecte. Amb 27 anys, la migcampista blaugrana ha arribat a la plenitud i s’ha convertit en la millor jugadora del món. Repassem els seus anys inicials per acabar vestint la samarreta blaugrana i de la selecció espanyola.

Els inicis d’Alexia Putellas al CE Sabadell

La jugadora, nascuda a Mollet, va començar la seva trajectòria futbolística al CE Sabadell. Va estar quatre anys amb les vallesanes abans d’ingressar el futbol base blaugrana. Amb 12 anys va arribar a l’Espanyol i va debutar professionalment al primer equip en la temporada 2010/11 amb 16 anys. Allà va cultivar el seu primer èxit amb la Copa de la Reina del 2010. Als 17 anys va fitxar pel Llevant i va signar una gran campanya, amb 15 gols en 34 partits.

Alexia torna al Barça

L’any 2012 va tornar al club dels seus inicis i ja des d’un inici va signar bones actuacions per convertir-se en peça clau al conjunt blaugrana. Cinc anys després es va convertir en una de les capitanes del Barça. Al conjunt blaugrana hi suma més de 150 gols en gairebé 400 partits. Paral·lelament, Alexia es va convertir en peça clau a la selecció espanyola amb més de 20 gols en gairebé 100 enfrontaments internacionals.

El palmarès d’Alexia Putellas

Alexia ha estat guardonada també millor jugadora de la Lliga Espanyola 2020 i millor jugadora d’Europa per la UEFA. Entre els títols que ha guanyat destaquen:

  • 5 Lligues
  • 7 Copes de la Reina
  • 1 Supercopa
  • 1 Lliga de Campions