Alexia Putellas

Alexia Putellas ha guanyat la Pilota d’Or 2021, el guardó que atorga ‘France Football’ i que la distingeix com a millor futbolista del món. Es tracta de la primera jugadora blaugrana i estatal en la història a guanyar-lo, i la tretzena Pilota d’Or que omple les vitrines blaugrana. L’últim espanyol a guanyar-la va ser Lluís Suárez, el 1960. Putellas s’ha imposat a les seves companyes d’equip després d’una temporada per emmarcar en què ha guanyar el triplet de Lliga, Copa i Champions amb el Barça i ha contribuït a col·locar al “top 10” mundial la selecció espanyola per primera vegada en la història.

La culer Jenni Hermoso ha quedat en segon lloc, Sam Kerr (Chelsea) ha completat el podi. És la primera vegada que dues jugadores del mateix club ocupen les posicions capdavanteres de la Pilota d’Or.

Alexia Putellas culmina una temporada excepcional, ja que el seu lideratge a la primera Champions de la història del club també li va valdre per alçar-se com a millor jugadora d’Europa.

La Pilota d’Or es tenyeix de blaugrana

Fins a cinc jugadores blaugrana han estat nominades a guanyar la Pilota d’Or d’aquesta edició: Sandra Paños, Alexia, Lieke Martens, Irene Paredes i Jenni Hermoso. Totes elles havien reconegut prèviament en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que era “un secret de domini públic” que Putellas s’enduria el premi. El triplet aconseguit la temporada passada, amb el qual van arribar al més alt del Vell Continent, també es va reflectir en la representació de fins a vuit jugadores del Barça en l’onze ideal de la Champions.