imatge vehicles al carrer

Queda un any perquè els vehicles de més de 20 anys no puguin circular per Barcelona i la seva zona d’influència a causa de les mesures anticontaminació que tenen en  marxa l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat.  El consistori estudia ara si hi haurà excepcions a aquesta mesura, tal com ha explicat Adrià Gomila, director de serveis de mobilitat:

La Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries demana que es permeti adaptar els vehicles vells per tal que no contaminin i així evitar  haver de comprar vehicles nous. En aquest sentit ho han traslladat a la Síndica de Greuges, que ha estimat parcialment la seva petició. Mònica Xufré n’és la portaveu.

Des del sector de les motos es demana que les restriccions vagin d’acord amb les emissions, com explica Antonio Regidor, director de la revista Solo Moto.

El col·lectiu d’autònoms també reclama ajuts perquè els professionals puguin costejar el canvi de vehicle. Sandra Zapatero és presidenta de la Unió de Treballadors Autònoms de Catalunya.

En el mateix sentit s’expressa el Gremi del Motor de Catalunya. Joan Blancafort n’és el secretari general.