Parlem de dones en un món d’homes. Us oferim el testimoni de quatre dones que exerceixen el seu ofici en un sector fortament masculinitzat. Coincidint amb la vaga feminista convocada per aquest dijous 8 de març, parlem amb Mònica Roca, fundadora i directora general del grup isardSAT i mentora del programa Vocacions Científiques de Barcelona Activa; Joana Amat, presidenta de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora; Carme Reyes, taxista, i Rosalía Comunale, fustera.

Amb elles hem parlat sobre els obstacles que s’han trobat per exercir la seva professió, la manca de referents, els estereotips sobre la seva capacitat d’exercir una feina que requereix, moltes vegades, de força física.

Joana Amat ha destacat la importància que les  dones arribin a càrrecs de responsabilitat, perquè “les dones són contractadores de dones”

La taxista Carme Reyes assegura que encara avui dia es troba exemples de masclisme en el seu ofici, com clients que s’esperen a la fila de taxis per agafar un taxista home:

Mònica Roca detalla que el més important que ha de fer una empresa és oferir mesures de conciliació als homes.

Pots seguir la conversa sencera aquí: