jesuites

(ACN) Dos germans han denunciat a ‘El Periódico’ abusos sexuals per part de dos sacerdots i professors de l’escola Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi de Barcelona fa uns 40 anys. Un dels acusats, ja mort, va ser condemnat a dos anys de presó per abusar sexualment d’una nena. Els Jesuïtes el van enviar a Bolívia. Però l’abús de l’altre religiós va ser més continuat. Segons el rotatiu, va obligar un dels germans a mantenir-hi relacions sexuals quan tenia entre 12 i 14 anys. Un fet que ha denunciat als Mossos d’Esquadra. L’altre germà també va patir abusos d’aquest professor, que ara té 90 anys i que se’ls emportava de cap de setmana.

Els Jesuïtes, propietaris de l’escola, diuen que ho investigaran, i han explicat a betevé que és la primera queixa que reben d’aquest sacerdot, que ara viu en una residència de la mateixa institució educativa. En canvi, els dos germans apunten que l’escola sí que havia rebut queixes prèvies per pederàstia contra ell i que, per això, l’havien apartat de la docència.

Segons explica el diari, un dels germans no va poder superar els abusos i va començar a consumir drogues. També ha intentat suïcidar-se tres vegades. L’any 2016 dos alumnes del col·legi Kostka, també dels Jesuïtes, van denunciar abusos sexuals durant els anys 70 per part de dos professors.