Imatge del barri de Sants-Montjuic

El ‘Hashtag Barcelona‘ debat aquest dimarts les circumstàncies que porten una persona a ocupar un pis buit a la ciutat i l’existència de riscos estructurals per a l’edifici ocupat. L’operació antiterrorista dels mossos aquest dimarts al matí a Barcelona, el futur del tramvia i la concentració feminista del vespre a la plaça de Sant Jaume contra  les polítiques de VOX són dos temes destacats també a ‘El matí de Barcelona‘.


Qui ocupa pisos a Barcelona?

Ens preguntem què empeny algunes persones a ocupar pisos buits a la ciutat. Aquestes ocupacions generen situacions de risc estructural per als edificis, com va passar amb l’incendi de la Torre del Fang a la Sagrera, un espai buit propietat de l’Ajuntament. I situacions dramàtiques com la dels tres menors a Ciutat Meridiana, tancats durant dotze hores al seu pis  propietat de Banc Sabadell per què un operari en va tapiar la porta. En parlem amb:

  • Montse Serrano, advocada del Col·lectiu Ronda i experta en dret immobiliari
  • Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica
  • Filiberto Bravo, president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana

Operació antiterrorista

Els Mossos d’Esquadra estan duent a terme des de primera hora del matí una operació policial antiterrorista a Barcelona. S’estan fent sis entrades a domicilis a Barcelona ciutat, entre les quals una al barri de la Ribera, a Ciutat Vella, i també a Igualada, i que podrien haver-hi diverses detencions.

El feminisme es mobilitza contra VOX

“Els nostres drets no es negocien. Cap pas enrere” és el lema d’aquesta concentració contra les polítiques antifeministes de VOX i en suport a les dones antifeixistes d’Andalusia. El col·lectiu comença a escalfar motors de cara al 8 de març. En parlem amb Montse Benito, membre de la xarxa feminista.

Mobilitat

Parlem sobre el futur del tramvia per la Diagonal, de l’amenaça de mobilitzacions dels taxistes de cara al Mobile World Congress, de les sancions als patinets elèctrics i de les novetats del Bicing amb la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal:

Esports

Amb el Carlos Alcoyent, fem un resum de la derrota de l’Espanyol per 3 a 2 al camp de la Reial Societat, en l’últim partit de la 19a jornada de Primera Divisió.

L’actualitat a les xarxes

Joc de Trons va ser el gran tema del dilluns a les xarxes socials, però de pugnes de poder també n’hi ha per Barcelona i es nota molt. Manuel Valls va dir que els castellanoparlants ho passen malament a Barcelona “y los usuarios de redes sociales de la ciudad se le han reído en la cara”. Acabem el repàs amb una exhibició gimnàstica viral. Ens ho explica en Toni Noguera:

Gimcana cultural amb Bea Rodríguez

Anar a veure ‘Los niños oscuros de Morelia’, al Teatre Tantarantana, visitar l’exposició de Toulouse Lautrec al CaixaForum i participar en la Milla dels Miops de Sant Antoni, són algunes de les recomanacions de la Bea Rodríguez per passar-s’ho bé a Barcelona.

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: