L'Espanyol juga al camp de la Reial Societat
@RCDEspanyol

L’Espanyol ha perdut al camp de la Reial Societat per 3 a 2. Els blanc-i-blaus, que han tingut ocasions al final per empatar, tanquen la primera de la volta de la Lliga desens a la classificació amb 24 punts.

L’Espanyol reacciona a un inici per oblidar

El partit ha començat de la pitjor manera possible per a l’Espanyol, ja que en el minut 8 els blanc-i-blaus, de vermell a Anoeta, ja perdien per 2 a 0. La Reial Societat ha marcat els dos gols gràcies a dues jugades a pilota aturada. El primer ha arribat a la sortida d’un córner. El davanter local William José ha rematat al pal i Mikel Moreno ha aprofitat el rebot per fer l’1 a 0. Era el minut 3. I només dos minuts més tard i a la sortida d’un altre córner, David López ha tocat la pilota amb les mans. L’àrbitre, Del Cerro Grande, després de consultar el VAR, ha acabat assenyalant penal a favor de la Reial Societat i, a més, ha ensenyat targeta groga a David López. William José ha transformat el llançament en el 2 a 0, era el minut 8. Els dos gols han fet mal a l’Espanyol, que li ha costat reaccionar. De fet, la Reial hauria pogut fer el tercer al contraatac. Però tot just s’havia sobrepassat la mitja hora de joc, quan els blanc-i-blaus han retallat diferències. El gol un altre cop ha arribat a pilota aturada. A la sortida d’un córner Naldo ha rematat de cap fent el 2 a 1. És el primer gol del brasiler amb la samarreta de blanc-i-blava. El gol ha donat confiança a l’Espanyol, que ha dominat els últims minuts de la primera part i ja en temps afegit ha arribat l’empat. Baptistao ha rematat al travesser i Diego Llorente s’ha fet el 2 a 2 en pròpia porta.

William José decideix el partit

La segona part ha començat sense un dominador clar. Cap dels dos equips no s’ha fet amb el control de la pilota i la Reial Societat ha estat qui ha tret més profit a aquest fet. En el minut 64 William José ha rematat una centrada al segon pal per fer el 3 a 2. L’Espanyol tornava a anar a remolc en el matx. Els de Rubi no s’han rendit i han cercat l’empat i el primer que s’hi ha apropat ha estat Rosales amb un xut que ha tocat la xarxa per l’exterior. Melendo, molt actiu durant tot el partit, ha estat objecte de falta per Merino. El jugador basc ha vist la segona targeta groga i, per tant, ha estat expulsat en el minut 75. Amb un jugador més l’Espanyol ha intensificat la cerca de l’empat i Dídac ha tingut un parell de rematades per fer-ho. La Reial Societat esperava la seva ocasió al contraatac. Diego López ha evitat el quart dels bascos en una oportunitat d’Oyarzabal. Els de Rubi hi han seguit insistint i han tancat els locals a la seva àrea, però al final no han obtingut el premi del gol i, per tant, marxen d’Anoeta amb les mans buides.