Junqueras diputat presa possessió càrrec

(ACN) El Parlament Europeu assumeix la decisió del Tribunal Suprem i diu que Oriol Junqueras va deixar de ser eurodiputat el 3 de gener arran de la resolució de la Junta Electoral Central que el va inhabilitar. “El Parlament Europeu està obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que tinguin caràcter definitiu de les autoritats judicials competents dels estats membres”, defensa el comunicat del president de la institució, David Sassoli. Aquest dijous, el Tribunal Suprem va confirmar la inhabilitació.

L’italià assegura que comunicarà oficialment dilluns a l’obertura del ple que l’inici del mandat de Junqueras com a eurodiputat va començar el 2 de juliol del 2019, però que va “expirar” a principis de gener d’aquest any. A més, avança que demanarà a Espanya que “notifiqui amb celeritat” el “nom del seu substitut”.

En el comunicat, l’Eurocambra assegura que “tant la Junta Electoral com el Tribunal Suprem reconeixen l’existència del mandat” d’eurodiputat de Junqueras, igual que de Carles Puigdemont i Toni Comín.

Recurs davant del Tribunal General de la UE

L’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha confirmat a l’ACN que recorreran contra la decisió del Parlament Europeu de retirar-li el mandat d’eurodiputat. El recurs es presentarà davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), segon òrgan en importància de l’estructura judicial europea, just per sota del Tribunal de Justícia (TJUE).