La nova empresa que gestiona el Port Fòrum ha anunciat una inversió de més de 20 milions d’euros en dos anys per transformar la zona i crear-hi “un espai per viure-hi, treballar i intercanviar experiències”, diu GestForum en un comunicat. El projecte vol donar resposta a “la previsible disminució de venda de vaixells i amarratges per part de les noves generacions”. El Port Fòrum, inaugurat el 2003 a l’inici de l’avinguda Diagonal, vol deixar de ser un port únicament pensat per a l’oci del cap de setmana i vol generar oportunitats de treball.

Inclusió i sostenibilitat

Per fomentar la contractació directa i indirecta de persones residents a Sant Adrià i donar suport a l’economia local, l’empresa gestora de l’espai preveu bonificar els contractes de lloguer d’aquelles firmes que tinguin el 40 % de la plantilla formada per persones residents a Sant Adrià. L’aposta per la sostenibilitat es traduirà en exemples com la presència de l’empresa Districlima, que proporcionarà energia al port a partir de la combustió de residus.

En el capítol de la formació i la tecnologia, el projecte Think and begin forum (TBF) sumarà esforços amb el món universitari i convidarà estudiants i emprenedors que tinguin una idea o projecte en una fase inicial i necessitin recolzament per desenvolupar-la i consolidar-la. També podran disposar de les instal·lacions sense cap cost i de l’assessorament d’altres emprenedors amb més experiència.

Oferta d’oci

La proposta d’oci encara està poc concretada, però a curt termini es veurà reforçada per la construcció d’un hotel de cinc estrelles de la cadena Hard Rock de 500 habitacions. Hi ha un operador de túnels de vent que ha mostrat interès d’ubicar-hi el que seria la primera atracció d’aquestes característiques a la ciutat. L’experiència simula un salt en caiguda lliure.

Dos dels projectes estrella que hi havia al port han acabat tancant. És el cas del Cafè del Mar Club, i del Game Point Center, que es promocionava com el joc d’escapada en viu més gran d’Europa i que tampoc no ha funcionat.