La passera de La Maquinista, inaugurada el setembre del 2015, presenta actualment alguns forats. El pont connecta els barris de Sant Andreu i el Bon Pastor, i es tracta d’una construcció temporal mentre duren les obres de l’AVE. Però l’anunci del Govern espanyol que qualifica d'”irreal” la previsió d’acabar l’estació de la Sagrera el 2020 obliga a allargar més del compte la vida d’aquesta passera, en un estat deficient.

Un dels sots que es poden trobar als taulons de la passarel·la és prou gran com perquè hi càpiga el peu d’un nen petit. Això preocupa les famílies que utilitzen aquesta infraestructura per anar a l’Escola la Maquinista, situada just al costat d’una de les bandes del pont. De fet, no entenen que encara no s’hagin tapat els forats. El més gran es troba actualment amb un con i envoltat per una tanca metàl·lica.

Fonts de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que faran que els seus serveis tècnics revisin la passera i en cas de trobar-se més deficiències n’informaran la societat Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV), a la qual correspon la conservació del pont.