Veïns i comerciants de l’avinguda de Francesc Cambó han rebut amb bons ulls la recent inauguració de l’hotel de luxe The Barcelona EDITION. Consideren que pot ajudar a pacificar la zona i millorar-ne la sensació de seguretat. El propietari de la cadena hotelera EDITION s’estrena a l’estat espanyol amb l’hotel situat al barri de Santa Caterina. Ian Schrager, conegut perquè va ser el creador de Studio 54, assegura que Barcelona és “una ciutat espectacular, epicentre cultural a Europa” i que sempre havia volgut obrir-hi un dels seus establiments.

L’hotel, de luxe, va ser un dels que es va salvar de la moratòria hotelera perquè ja tenia tots els permisos d’obra abans de la limitació a la construcció de més hotels. L’establiment se situa a tocar del Mercat de Santa Caterina, on abans hi havia un bloc d’oficines. Té cent habitacions, tres restaurants, una àrea de club i una terrassa bar amb vistes panoràmiques a la ciutat i a la cúpula del mercat.

Els comerciants creuen que millorarà la seguretat

Just al costat de l’hotel hi ha la farmàcia de la Beatriu Carbonell. Durant molts anys va presidir l’Associació de Veïns i Comerciants del Mercat de Santa Caterina i assegura que els comerços de Francesc Cambó han tingut molts entrebancs: “La construcció de l’aparcament i del mercat van ser èpoques molt complicades. Més de 250 establiments familiars van acabar tancant al barri”. Carbonell assenyala que un altre dels problemes de la zona és “la inseguretat, es produeixen molts robatoris”, i creu que l’hotel pacificarà la zona. La farmacèutica valora que l’establiment “ha contactat amb veïns i comerciants, ens ha convidat a entrar-hi, a veure les obres, m’han restaurat la façana i envien treballadors i clients a comprar al barri”.

El restaurant Orio Born també ha començat a rebre com a clients els treballadors de l’hotel. Donato Denora, director de l’establiment, assegura que tots els canvis són positius: “El barri necessita una renovació, que la gent se senti més a gust al carrer. L’hotel serà positiu”.

Menys optimista és en Toni Gomila. Propietari del bar L’Univers, un dels establiments del Mercat de Santa Caterina, denuncia que “cada vegada el carrer està pitjor. Hi ha molts robatoris, molta inseguretat. Tinc dubtes que amb l’hotel la situació millori”. Una opinió compartida pel quiosquer que hi ha just al davant del bar, que assegura que cada matí “sent por d’anar a treballar”.

La Rosa Martín és veïna del barri de tota la vida. Un barri que diu estimar-se molt tot i que “hi ha parts que no es poden sostenir. M’agradaria poder dir una altra cosa però cal actuar perquè estem plens de tot una mica”, diu.