Els treballadors de l’empresa Tepsa del port d’inflamables al port de Barcelona continuen amb la vaga indefinida per protestar contra “l’externalització i el perill potencial que suposa per a la població en una zona d’especial risc”. La primera jornada ha tingut una afectació “mínima” segons fonts de l’autoritat portuària i el “seguiment ha estat residual”. Des del sindicat CGT, que convoca l’aturada, han assenyalat que els serveis mínims són “abusius i perillosos per la seguretat del port”.

Els serveis mínims de la vaga s’han establert en dues hores per torn, i des de la CGT consideren que són excessius i que posen en risc la seguretat. Per això, a través d’un comunicat han assegurat que ho han denunciat a la Inspecció de Treball. El sindicat també ha criticat que tot i que s’ha reclamat una reunió amb el director general port, la trobada encara no té data.

Segons el sindicat, l’aturada va està provocant problemes d’abastiments als camions que transporten combustible i material químic a empreses com MEG Global, Cepsa, Dow, Exxon, Innovyn, Shell o Ercros.

Des del port de Barcelona, en canvi, han assegurat que la vaga de treballadors de l’empresa TEPSA al Moll de l’Energia ha tingut un seguiment “residual” i que s’ha pogut amb normalitat i sense cap risc per a la seguretat.

Els treballadors denuncien l’externalització

El sindicat CGT ha explicat que l’empresa que s’encarrega de les tasques de càrrega i descàrrega de productes químics i inflamables al port –TEPSA- ha acomiadat tres treballadors que són substituïts per d’altres d’empreses externes i demanen que se’ls reincorpori al seu lloc de treball.

El sindicat denuncia pràctiques d’externalització de l’empresa TEPSA i adverteix que els treballadors externs no tenen la formació i experiència necessària per garantir la seguretat al recinte

Els treballadors lamenten “la falta de formació i experiència que implica l’externalització” i asseguren que està comportant un increment d’accidents a la zona. Concretament, afirmen que s’han produït dos incendis i dues hospitalitzacions greus arran d’una explosió causada, segons el sindicat, per un error humà del personal extern. La CGT també ha acusat l’Autoritat Portuària, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat d'”eludir la responsabilitat” en no pronunciar-se sobre aquests fets.