Destriar entre munts de roba i entre infinitat de peces de vestir en temps de rebaixes no resulta gens fàcil. Per això és vital preparar-nos bé abans de sortir de casa. ESTHER PARDO, Assesora d'imatge de Your personal shopper "Sortir de casa amb els deures fets. Haver fet una llista, haver fet una anàlisi d'armari, haver fet una mica de recerca a Internet per saber els descomptes que tenen, no acompanyant-se d'amigues o bé acompanyat per un professional que et farà tota la feina." Els que no es puguin permetre l'ajuda d'un professional, poden seguir alguns consells bàsics: procurar triar l'hora de compra per evitar aglomeracions, dur roba còmoda per emprovar-se les coses i usar l'enginy amb els accessoris. "Per què és important tenir complements? Perquè a qualsevol prenda de fons d'armari atemporal hi pots donar el teu toc personal i una mica de tendència amb el complement i és molt fàcil." Si tot i els complements volem comprar determinades peces de roba, també hem de tenir en compte la política que segueixen la majoria de botigues i aprofitar les oportunitats. "Hi ha molta botiga que el texà o una americana negra, un vestit negre l'arribaran a rebaixar com a molt un 20%, perquè saben que és una prenda atemporal i no la rebaixaran més. I una prenda molt de moda entre un 50 i un 70%, esperar que estigui en aquest nivell de rebaixa per comprar-la." La recomanació és optar pels bàsics, però també, si no se surt de pressupost, aprofitar per comprar algun caprici que no ens podem permetre habitualment.

Els professionals recomanen que durant el període de rebaixes seguim unes pautes per comprar de manera correcta. En el moment de fer la compra, els professionals recomanen que ens vestim amb roba còmoda per tal d’emprovar-nos amb facilitat tot allò que volguem i trobar el millor horari per evitar les aglomeracions.

Segons els “personal shoppers”, a l’hora de fer la tria hem de tenir en compte que els productes atemporals, com els texans, difícilment es rebaixen més enllà d’un 20%. També es recomana evitar els productes que són tendència tret que hi hagi un descompte considerable que sigui com a mínim del 50%. Si de totes maneres es vol anar a la moda i no gastar gaires diners, una opció és comprar accessoris que complementin els bàsics dels nostres armaris i que proporcionin l’estil que volem. I els qui vulguin comprar algun caprici o comprar aquella peça que mai no s’han atrevit a adquirir, aquest és el moment de trobar rebaixes considerables per aprofitar.