Una fira de menjar de carrer en un recinte tancat. És la prova evident que a Barcelona la normativa sobre la venda ambulant de menjar és molt estricta. Amb l'objectiu de reivindicar aquest concepte Eat Street ha reunit dins la nau CREC del Poble-sec una vintena de parades de menjar internacional. Els participants ho tenen clar. GABRIELA BOENMARE, Banh mi amb tu "Queremos comida de calidad en la calle también, no necesariamente tiene que ser en un establecimiento. Queremos participar de un movimiento que está muy en boga en todos lados." ADRIÀ DOMÈNECH, Bread and Circus "És una pena, la veritat. Si es pogués fer una mica més el tema de carrer, de preparats de carrer segur que tot això tiraria." ROLANDO, Café Bar Merquén "Nos gustaría que Barcelona pudiera disfrutar de la comida callejera como lo hacemos nosotros en nuestros países." Entre els que aquest dissabte s'han apropat a l'Eat Street, hi havia molts llatinoamericans que enyoren la possibilitat de trobar punts de venda de menjar ambulants. PAMELA "La verdad es que es súper diferente. Porque en Chile pueden haber muchos sitios que tienen comida por la calle, sobretodo por la noche." Eat Street també reivindica que el menjar ràpid no ha d'estar renyit amb la qualitat. CRISTINA, Eat With "No per ser menjar al carrer ha de ser 'fast food' i tot ha de ser de mala qualitat. Intentem utilitzar ingredients sans i divertits." JAVI RUZ, Caravan Made "Poco a poco con eventos así el Ayuntamiento cederá, supongo, poco a poco" La intenció de l'organització és recollir signatures per poder-ne fer futures edicions, a poder ser, amb periodicitat mensual.
L’espai escollit per a la primera edició de l’Eat Street ha estat el recinte del Centre de Recursos per a Emprenedors i Ciutadans (CREC), al Poble-sec. Malgrat l’esperit del certamen, es tracta d’un recinte tancat. L’organització admet que la intenció era fer-ho a l’aire lliure, però s’han trobat amb moltes dificultats per obtenir els permisos.
Entre els assistents hi havia molts llatinoamericans que han recordat amb nostàlgia una pràctica que en els seus països d’origen és molt habitual. “Quan surts a la nit de festa, a ballar i a sopar, abans de tornar a casa pots aturar-te en un munt de parades al carrer per comprar menjar”, explica la Pamela, que és xilena. Els empresaris del sector confien que l’Administració redueixi les restriccions: “a poc a poc, si insistim, l’Ajuntament acabarà cedint”, diu Javi Ruz a bord de Caravan Made. És una empresa de menjar ambulant que, de moment, només pot treballar en esdeveniments especials com fires i concerts.
El recinte del Poble-sec ha quedat petit per acollir els centenars de persones que han volgut passar una jornada gastronòmica i reivindicativa. De fet, molts dels assistents han acabat, paradoxalment, menjant al carrer allò que havien comprat dins del recinte.