La possibilitat d'obrir els dies festius de juliol i agost sembla que agrada a bona part dels comerciants de Barcelona. Segons un estudi, el 51% dels botiguers enquestats consideren suficients els nou festius de portes obertes que s'han acordat amb l'Ajuntament, tot i que un 15% n'hauria volgut més i, per contra, un 35% en voldria menys. Una de les queixes és l'horari pactat. RICARD OLLER director Òptica Cottet "De 10 a 14h és un horari molt curt i no pensem que sigui un horari comercialment bo per unes dates com aquestes." Tot i que més de la meitat dels botiguers donin suport a l'acord, molts NO apujaran la persiana, concretament el 45%, sobretot els comerços més allunyats del centre de la ciutat. JOSEP FIGUERA Cistelleria Casas "Pel comerç familiar no és operatiu perquè no podem obrir els 7 dies de la setmana." MARTA PUGÈS propietària Iris "És molt concreta la zona de Barcelona que val la pena obrir. Aquí a Creu Coberta no val la pena." Des de la Fundació Barcelona Comerç valoren positivament que molts botiguers optin per no obrir. Ho interpreten com un gest de solidaritat. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "Diu molt a favor d'aquest comerç perquè moltes vegades el que a mi no em convé no convé a ningú, i el que a mi em convé convé a tothom. I aquí diuen, jo veig que hi ha un sector que li convé això, ho trobo bé, però jo renuncio a obrir." Pel que fa als comerços singulars, el suport dels botiguers és majoritari. Tres de cada quatre comerciants estan d'acord que aquests establiments puguin obrir tots els festius.

El 52% dels enquestats creuen que nou festius són suficients, el 15% en voldria més, i per contra, el 33% seria partidari de fer-ne menys. La Fundació Barcelona Comerç interpreta aquestes dades com un suport majoritari al pacte que regula el calendari comercial de la zona turística. La lectura que en fa el president de l’entitat, Vicenç Gasca, és que només el 15% voldria més festius, per tant l’acord satisfà la majoria, és a dir, el 85% que sumen els que veuen amb bons ulls els nou dies i els que en voldrien menys.

Sobre el fet que gairebé la meitat asseguri que no obrirà cap d’aquests dies autoritzats a l’estiu, Vicenç Gasca també ho valora positivament: “Diu molt a favor d’aquest comerç perquè moltes vegades el que a mi no em convé, no convé a ningú, i el que a mi em convé, convé a tothom. I aquí diuen, jo veig que hi ha un sector al qual convé això, ho trobo bé, però jo renuncio a obrir“.