Crema d'afaitar i navalla. Un servei de barberia com els d'abans i a peu de carrer. Aquesta perruqueria és a Sants des de 1952 però no volen baixar la guàrdia i per primera vegada s'han apuntat a la festa. PACO BINUESA, perruqueria Luquín "Nosaltres encara exercim la professió autèntica de barberia, afaitem, arreglem barbes... És una feina que s'està perdent avui en dia. Per nosaltres es una oportunitat que la gent conegui la feina que fem." I han aconseguit cridar l'atenció. JOSEP VINYOL "El meu pare era barber, jo inclús remullava les cares amb el sabó." DAVID ROURA "M'encanta, està molt bén muntat i ja que fa bon dia, aprofito." Aquest establiment de menjars preparats del Mercat de Sants fins i tot han portat les cassoles. Ells ja és la quarta vegada que hi participen. ESTEBAN MONTERO, Menjars Casolans Montero "Guanyem clients, hi ha gent que ens coneix aqui, prova els nostres productes i llavors es fan clients. Per això ho fem." LLUIS JOSEP MARTICELLA, vicepresident Sants Establiments Units "Lo important és que la gent passegi, miri i compri. O siguim, que ens visiti, que visiti el carrer de sants i que l'endemà s'enrecordi que a Sants hi ha un comerç de proximitat." En total, 200 establiments de Sants exposen durant tot el dia els seus productes, per atreure visitants de tota la ciutat i fidelitzar els veïns del barri. ERNEST MASSIP "Un bull blanc, un parell de fuets i una llonganissa. En soc veí de Sants i en festes d'aquestes s'ha de participar si no malament." La mostra de comerç i gastronomia es complementa amb activitats i jocs infantils durant tot el dia.

Des de les 10 h del matí, el carrer de Sants es transforma en un bulevard ple de botigues, on els establiments de l’Eix Comercial de Sants mostren el bo i millor dels seus productes. A més, els més petits poden divertir-s’hi amb inflables, atraccions, el trenet, titelles i tallers. També hi ha música i balls en directe. El trànsit del carrer de Sants estarà tallat a la circulació de vehicles durant tot el dia.

Més de 200 establiments del barri han tret la botiga al carrer. La perruqueria Luquín, una barberia que és al barri de Sants des de 1952, hi han muntat la butaca de tota la vida i amb espuma i navalla han afaitat als visitants. Una manera de donar a conèixer el seus serveis entre els veïns del barri que encara no els coneixen, però també entre els visitants d’altres punts de la ciutat.

La gastronomia, però, és la protagonista de la festa a Sants. Des de menjars preparats, com els de Montero, un establiment del mercat de Sants fins a tasts d’embotits o els pans del Forn Baltà. Segons el vicepresident de Sants Establiments Units, Lluís Josep Marticella, l’objectiu és que la gent passegi, miri i compri, “que ens visitin i que l’endemà s’enrecordin que a Sants hi ha un comerç de proximitat”.

Les fires als altres barris

A Nou Barris se celebra la primera fira de comerç a la plaça de Llucmajor. Durant tota la jornada s’organitzen tallers i activitats lúdiques per a tota la família i les botigues de les associacions comercials de Nou Barris surten al carrer per exposar els seus productes.

Per altra banda, l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles també ha triat aquest dissabte per organitzar un mercat de productes fets a mà a la plaça de Joaquim Folguera. Un total de 22 parades hi ofereixen joies, ceràmica, roba, entre altres productes fets artesanalment.

Aquells que prefereixin gaudir d’un bon àpat gastronòmic poden acostar-se a la plaça de Sarrià i fer una barbacoa. La carn de vedella s’ha començat a rostir durant la nit de divendres per tal de que estigui ben cuinada i a punt per a la barbacoa. El preu de la broqueta serà de 2 euros. A més, fins les 17 h hi haurà una passejada de gossos en adopció, ball country, ponis per als més petits i l’atracció d’un brau mecànic.

El Mercat d’Horta organitza també una jornada gastronòmica a partir de les 17 h i fins la mitjanit. Més de 30 parades de l’interior del mercat oferiran tapes amb els productes frescos de les parades perquè el client pugui tastar el productes que venen. A més, aquest any, hi haurà 350 metres quadrats de carpa addicionals al carrer del Tajo on s’ubicaran més parades, es faran concursos, sortejos, animació infantil, actuacions de gospel i l’actuació musical de The Lito per amenitzar la festa a partir de les 10 de la nit.

Cor Eixample celebra la tercera edició de l’Street Market a la Gran Via, entre passeig de Gràcia i Pau Claris. Hi participen més de 35 comerços de moda, complements, roba de casa, alimentació que oferixen ofertes i descomptes. També hi ha tallers gratuïts, per aprendre a fer sushi, ganxet, o cockatils tropicals.