El 70% de les agències de viatges de l’ACAVe preveuen un increment del 5% de les reserves de cara a la Setmana Santa. Consideren que enguany les dates d’aquest període de vacances han afavorit el turisme, ja que la meteorologia pot ser favorable. Els menys optimistes creuen que es mantindran les xifres de 2013.

Per primer any des de l’inici de la crisi, el sector comença a intuir una recuperació. L’ACAVe argumenta que les reserves s’han fet amb més antel·lació aquest 2014. Un fet que, diuen, evidencia que el client torna a tenir voluntat de viatjar. El 60% de les agències asseguren que les reserves durant els primers mesos de l’any ja han crescut un 5%.

Un altre símptoma de revifada és l’increment de la demanda de viatges de llarga distància amb l’Índia, Tailàndia i Nova York com a destins estrella. Els viatgers que opten per escapades pròximes, trien la costa o les Illes Balears i les Canàries. Pel que fa als de mitjana distància, capitals europees com Roma, París o Londres són les més demandades.