De mica en mica es van coneixent més detalls de la Copa Amèrica de Vela que salparà a l’agost del 2024 a Barcelona. Es tracta d’un esdeveniment mundial amb unes audiències que la col·loquen entre els tres esdeveniments esportius amb més seguidors, en concret la carrera aplega uns 900 milions d’espectadors arreu del món.

Seguiment amb grans pantalles

Els barcelonins podran viure aquest espectacle de primera mà, de fet, l’organització de la Copa Amèrica ja ha avançat que les carreres es podran seguir des de les mateixes platges de la ciutat, especialment des de l’Hotel W fins a l’Hotel Arts. El camp de regates té una dimensió de dues milles per una i la idea és que estigui al més a prop possible de les platges. L’accés serà completament gratuït i per facilitar-ho s’instal·laran diverses pantalles gegants a peu de platja per poder seguir fil per randa la rivalitat entre els sis equips participants. A més, també es podran seguir les carreres des dels mòbils.

Es tracta d’una retransmissió molt semblant a la de Fórmula 1 i les carreres acostumen a tenir moments molt emocionants. De fet, les embarcacions que participen en la Copa Amèrica arriben als 100 quilometres per hora gràcies als grans “foils” que equipen i que els permeten lliscar per damunt de l’aigua.

A banda, també s’obrirà al públic un “village” a la zona on normalment s’instal·la el Saló Nàutic. En aquesta mateixa zona és on els equips tindran els seus estands i on també s’instal·laran botigues.