Jordi Alba Barça
Marc Graupera - FC Barcelona

La continuïtat o no de Jordi Alba al Barça la pròxima temporada és una carpeta oberta i que està sobre la taula de la direcció esportiva i la secretaria tècnica del club. El lateral esquerre té un any més de contracte, fins al 30 de juny del 2024, i la intenció del futbolista és quedar-se al Barça, però no es nega a parlar d’una solució de futur que interessi a les dues parts.

En aquest sentit es plantegen tres possibles solucions al cas Jordi Alba. Dues passen per quedar-se al Camp Nou i la tercera seria acabar la seva etapa de blaugrana i emprendre una aventura lluny del FC Barcelona.

Es queda amb les mateixes condicions que fins ara

La primera opció, no és necessariament la que té més possibilitats, és que compleixi l’any que li queda de contracte amb les condicions econòmiques que té. No és la que voldria el club. Al Barça li agradaria, que si s’ha de quedar, ho fes amb una rebaixa del sou. Jordi Alba té una de les fitxes més altes de la plantilla actual i ha perdut protagonisme com a titular, per tant, al club li agradaria que s’adeqüés la seva fitxa al nou rol i a la nova realitat econòmica. A més, una baixada de sou ajudaria, i molt, a rebaixar la massa salarial, un dels maldecaps més gran que té ara mateix el Barça.

Es queda, però amb una rebaixa salarial

La segona opció que es planteja és que Jordi Alba es quedi a Can Barça per complir l’any de contracte que té signat, però amb una rebaixa del sou. El lateral té la intenció de quedar-se, però des del club veuen desmesurat el sou que té actualment, per tant, volen renegociar el contracte i sobretot el salari que té, ja que el veuen molt elevat. A més, una rebaixa ajudaria al club a tenir més marge salarial per complir amb les obligacions econòmiques que marca la Lliga i podria facilitar l’arribada de reforços de cara a la temporada 2023-24.

Jordi Alba marxa del Barça

La tercera possibilitat és que Jordi Alba no continuï la temporada que ve al FC Barcelona. En aquest sentit, hem de recordar que la temporada passada el club ja va parlar amb l’Inter de Milà per una possible cessió del jugador. Al final, va quedar en un no res i el lateral ha seguit un any més al club. Ara es torna a obrir l’opció d’un adeu. De fet, des del club, fins i tot, se li ha ofert donar-li la carta de llibertat perquè pugui trobar un destí del seu gust. Això sí, Jordi Alba no acaba de veure clar marxar a algun club o país poc competitiu. La seva idea, si acaba fent les maletes, és anar a un club amb cara i ulls. A més, si el club li acaba donant la carta de llibertat, Alba demanaria una compensació econòmica per a l’any que encara té de contracte.