El sector dels VTC tradicionals s’ha reunit amb la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi, Laia Bonet, aquest dimarts a la tarda a l’Ajuntament. De la trobada, n’han sortit satisfets i han afirmat a betevé que s’han sentit escoltats. “Veiem que hi ha molta predisposició a negociar, però sabem que depèn del Parlament”, ha explicat el portaveu de l’Associació VTC – Gran Turisme, Román Llort.

Llort també ha dit que donaran un marge de dues setmanes “llargues” a les institucions per prendre una decisió i aconseguir un acord total amb les administracions que tingui en compte les peculiaritats d’aquest tipus de treballadors, que es diferencien obertament de les plataformes com Cabify i Bolt i el taxi. Diu l’associació que cal que el Parlament reguli les especificitats d’aquest col·lectiu, una resolució que espera que quedi resolta en els propers dies.

Les mobilitzacions, aturades

Els xofers de vehicles de lloguer amb conductor, els VTC tradicionals, havien programat tres marxes lentes per denunciar que l’Administració, des de principis d’any, els ha denegat 600 llicències. Aquest dilluns, desenes de vehicles van sortir de la plaça d’Espanya i es van dirigir fins al Parlament de Catalunya, amb “una marea negra”, simulant un funeral.