Biblioteques de Barcelona

El col·lectiu de bibliotecaris públics han tornat a denunciar el seu malestar amb la gestió de Biblioteques de Barcelona. Els treballadors critiquen que les condicions laborals han empitjorat perquè no s’està treballant en l’aplicació i desenvolupament del conveni col·lectiu i que, a més, no tenen cap de Recursos Humans.

Els treballadors lamenten que se senten “indefensos” davant de situacions violentes i d’agressió per part d’usuaris, assetjaments i furts. També asseguren que manca personal “per a l’òptim funcionament de les biblioteques” i que les condicions dels treballadors itinerants són “extremament precàries”, especialment per la falta de planificació, que no permet a aquest grup laboral conèixer horaris i destinacions d’una setmana a la següent.

Les reivindicacions arriben en un context en què les biblioteques són un dels serveis més ben valorats de la ciutat, any rere any.

“Més foment de la lectura”

Des del comitè d’empresa de Biblioteques de Barcelona també reivindiquen la necessitat d’enfortir les polítiques bibliotecàries. Demanen un pla de foment de la lectura “seriós i de ciutat”, que estigui dotat amb prou pressupost per gestionar-lo a llarg termini. En aquest sentit, demanen que es fixin objectius amb un rumb clar a l’hora de planificar accions en favor de la lectura. A més, volen que es tinguin en compte els treballadors a l’hora de planificar el full de ruta per als propers 10 anys.

Amb tot, els treballadors també han fet palès el seu malestar per les condicions en què es troben part de les instal·lacions. Consideren que hi ha manca de manteniment i que alguns edificis estan en mal estat, alguns amb casos de lipoatròfia, com el que es va detectar a la Biblioteca Agustí Centelles. També insisteixen en la necessitat d’instal·lar zones per al descans del personal i millorar l’equipament informàtic.