Fins al 30 de abril es poden veure a la sala d’exposicions de la Biblioteca Agustí Centelles, els projectes de nou alumnes del Curs d’Especialització en Reportatge Documental de Proximitat. El curs, té una durada de sis mesos i està impartit per Pau Coll i Edu Ponces, de RUIDO Photo, a l’IEFC, l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

La mostra duu per títol “La mirada interior” i hi participen Astrid Lozano, Cecilia Montobbio, Eduard Vilò, Emily Piwowar, Felipe Núnez Pastén, Germania Mora, Helena Sobrino, Paula Roque i Sergi Rugrand.

Una mirada molt personal

L’habitatge, el turisme o situacions personals són els tres temes sobre els quals han treballat els alumnes del curs de Reportatge Documental de Proximitat. Edu Ponces explica com cadascun dels alumnes, dins d’aquests àmbits, ha triat un tema per fer un reportatge específic més personal. La idea, afegeix, és que treballin un tema propi però que també aprenguin a funcionar en equip.

Documental psicològic

 Tant la Germania Mora com la Paula Roque han triat la dimensió més psicològica. La primera s’ha submergit en l’univers del pintor Davel, afectat de poliomielitis severa des de petit. La Germania Mora explica que el protagonista no va arribar a veure l’exposició perquè va morir al febrer, per això per a la fotògrafa aquesta mostra és com un homenatge a tota la seva vida, ja que va començar a pintar de petit.

La Paula ha treballat els efectes de les agressions sexuals en la salut mental, un tema difícil de plasmar en una imatge. Ella mateix explica que no cal treballar una manera de representar-ho. Roque va intentar transmetre aquestes emocions i sentiments a través d’objectes o parts del cos.