Els comerciants no van anar a la taula de ciutat sobre el "top manta", però no es van tancar al diàleg. Això és el que han fet avui amb el regidor d'Esquerra i president de la taula, Jordi Coronas: una reunió per informar-los del contingut i de la qual han sortit reivindicacions. El sector vol un missatge clar de l'alcaldessa: que digui que no tolera la venda a la manta perquè és una activitat il·legal. MIQUEL ÀNGEL FRAILE, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya "Ha quedar molt clar per als manters, i això ho ha de fer la primera autoritat de Barcelona, que és l'alcaldessa, amb fermesa i amb rotunditat, que l'Ajuntament no tolera aquesta activitat." Els comerciants accepten els plans d'ocupació anunciats per inserir els manters i ofereixen col·laboració. Ara bé, reclamen una actuació contundent de la Guàrdia Urbana perquè els requisi el material falsificat. VICENÇ GASCA, president de la Fundació Barcelona Comerç "Estem en una campanya molt sensible, que és la campanya de Nadal i Reis, i volem una actuació amb tots els mitjans que té la Guàrdia Urbana." EMILIANO MAROTO, Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya "Tot aquest article falsificat s'ha de requisar i no s'ha de deixar que se'n vagin "de rositas"." Coronas ha reiterat l'oferta de diàleg als comerciants encara que sigui fora de la taula, i ha llançat un missatge a grups com el PSC, que han avisat que sense ells no hi tornaran. JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Els grups municipals que ens considerem que som progressistes i d'esquerres, l'últim que hauríem de fer és aixecar-nos d'una taula." La taula del "top manta" es tornarà a reunir al gener, de nou sense comerciants, però amb les seves peticions sobre la taula.

Els representants del sector del comerç van plantar la taula del “top manta”, però no es van tancar al diàleg. Aquest dimecres s’han reunit durant més d’una hora amb el president de la taula de ciutat, el regidor d’ERC Jordi Coronas, que els ha explicat els continguts d’aquella primera reunió. De la trobada n’han sortit també algunes reivindicacions dels comerciants. La primera: que l’alcaldessa faci un missatge en què quedi clar que hi ha tolerància zero amb la venda ambulant irregular. “Ha de quedar molt clar per als manters, i això ho ha de fer l’alcaldessa, amb fermesa i amb rotunditat, que l’Ajuntament no tolera aquesta activitat”, ha dit el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile.

Tant Fraile com el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca, han acceptat les mesures socials per inserir els manters, com ara plans d’ocupació, i han ofert col·laboració al consistori en aquest sentit. Els representants dels comerciants, però, han exigit també una actuació “contundent” de la Guàrdia Urbana. “Volem que el protocol es posi a un grau màxim per evitar la venda il·legal als carrers, com està passant aquests dies”, ha dit Gasca. El secretari general de l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Emiliano Maroto, ha reclamat que la Guàrdia Urbana “requisi el material falsificat”.

El president de la taula de ciutat sobre el “top manta”, Jordi Coronas, ha agraït el “compromís de diàleg” dels comerciants i ha reconegut que les reivindicacions que fan tenen “lògica”. Coronas els ha estès la mà per seguir dialogant encara que sigui fora de la taula, una mesa en què els representants del comerç han dit que se sentirien “incòmodes”. El regidor republicà ha llançat un missatge també a grups com el PSC, que van avisar que sense els comerciants no tornarien a la taula. “Els grups que ens considerem progressistes i d’esquerres l’últim que hauríem de fer és aixecar-nos d’una taula”, ha sentenciat. Al gener, encara sense data fixada, es farà una nova reunió de la mesa.