L’alcaldessa, Ada Colau, ha votat al migdia al Centre Cívic la Sedeta, a l’Eixample, i ha assegurat que amb aquests comicis “s’està fent història”. “Estem davant d’unes eleccions que estan canviant radicalment el panorama polític de tot l’Estat, i que són transcendentals per Catalunya i per la seva capital, Barcelona”, ha dit Colau. L’alcaldessa s’ha deixat el DNI a casa i ha hagut de tornar a buscar-lo. Finalment s’ha identificat a la mesa amb el passaport.

El president del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha votat a la Institució Cultural del CIC, al barri de Sant Gervasi-Galvany, des d’on ha dit que espera que la seva formació tregui “un bon resultat”. L’exalcalde ha explicat que les eleccions espanyoles “són complexes i es vota diferent”, i ha reconegut també que “és evident que tenen una repercussió sobre la política catalana”.

La líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha exercit el vot al Casinet d’Hostafrancs acompanyada del marit i dos fills, un dels quals amb 18 anys acabats de fer i que ha votat per primera vegada. Mejías ha fet una crida a la participació en unes “eleccions decisives i històriques per al conjunt d’Espanya”. “Esperem uns bons resultats que demostrin que aquest és un país democràtic”, ha conclòs la dirigent del partit taronja.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha votat a l’Escola Drassanes a primera hora i ha explicat que en aquests comicis “està en joc el rol de Barcelona”. Bosch, que ha estat diputat al Congrés en aquesta legislatura, ha llançat un missatge als que el rellevaran: “Bon viatge per als guerrers, als quals el seu poble som fidels”. El líder municipal d’ERC ha dit que “Barcelona es pronunciarà per liderar aquest procés cap a la plenitud”.

El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha votat passades les dotze del migdia a l’Escola Mireia, a la Dreta de l’Eixample. Collboni ha explicat que espera que “el corrent de canvi es materialitzi amb un canvi a les urnes i al Congrés”. El president del Grup Municipal socialista ha fet també una crida a la participació. “En aquest futur país tothom hi té alguna cosa a dir, i avui és l’oportunitat”, ha conclòs.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha exercit el vot a l’Escola Pau Romeva, al districte de les Corts acompanyat de la seva filla. El líder popular ha animat a la participació “amb responsabilitat i seny” perquè ha dit que en aquestes eleccions “està en joc el futur d’Espanya”. “Totes les eleccions diem que són importants, però aquesta de debò que sí que ho és”, ha afegit.