Les terrasses de bars i restaurants deixaran properament la part central de la plaça de Masadas, a Sant Andreu, i es traslladaran a sota la zona porxada. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament aquesta distribució, que permetrà garantir la visió de les façanes neoclàssiques dels edificis.

Segons un comunicat del consistori, la modificació de la ubicació de les terrasses “s’ha consensuat amb les entitats veïnals i actors de la plaça”. L’objectiu de la distribució és “garantir el flux de vianants i l’accés a edificis i espais públics, evitar la sobrecàrrega d’usos i preservar el caràcter propi de la plaça”.

També s’alliberaran els accessos des dels carrers que porten a la plaça per garantir la circulació dels vianants i es reservarà un espai lliure al voltant dels elements de mobiliari urbà. A més, se separaran les terrasses dels accessos als edificis.

L’ordenació en aquest espai preveu ubicar 40 taules i 160 cadires a sota els porxos de la plaça. S’han definit un màxim de nou zones, en què com a molt s’hi podran posar sis taules i 24 cadires. Amb això -asseguren des de l’Ajuntament- es podrà atendre la demanda actual i encabir-hi les sol·licituds futures.