Compte enrere per a Sant Jordi 2021. La diada estarà marcada per les restriccions de la pandèmia, però se celebrarà, i s’instal·laran parades de llibres i flors al carrer. Per això, t’acostem totes les tendències i novetats de les roses de Sant Jordi d’aquest any. La rosa vermella, la més tradicional, serà la més venuda, però també hi ha altres opcions més innovadores.

La rosa vermella, l’estrella de les roses

La rosa vermella és la rosa protagonista absoluta d’aquesta diada. És la la varietat Freedom, que acapara el 80 % de les vendes de rosa vermella. És la preferida de venedors i clients perquè és la més tradicional. Aquesta flor es cultiva a Colòmbia i l’Equador.

La segona més venuda és la Red Naomi, procedent d’Holanda, que suposa el 15 % del total de roses vermelles venudes.

varietats roses Sant Jordi 2021: freedom-red naomi-cupido
Rams de tres varietats de rosa vermella a Mercabarna: Freedom, Red Naomi i Cupido.

La rosa blanca, homenatge al personal sanitari

Les roses blanques han adquirit una simbologia especial. El blanc és el color de les bates dels professionals de la salut i, per això, els floristes ens proposen regalar roses blanques per agrair la feina del personal sanitari durant aquest pandèmia. A les floristeries aquest Sant Jordi en trobareu de dues varietats: Mondial (Equador) i Dolomiti (Holanda).

Alternatives a la rosa tradicional

Les roses de jardí, que tenen una poncella més grossa, també són tendència. També agraden les de pètals envellutats i colors amb un aire vintage.

Els rosers en miniatura també són una solució per qui vulgui una flor de més durada. Una altra opció són les roses liofilitzades.

presentació roses Sant Jordi 2021 mercabarna
Propostes alternatives a la rosa vermella clàssica

Buttercup, Com Amore i Spirit Louise, les varietats que s’estrenen aquest Sant Jordi

Entre les novetats hi ha tres roses de procedència holandesa: la Buttercup, de color groc pàl·lid, la Com Amore, vermella, i la Spirit Louise, de jardí.

Augment dels embolcalls coloristes i sostenibles

presentació roses Sant Jordi 2021 mercabarna
La decoració és més minimalista i prioritza els materials reciclats i sostenibles.

Els arranjaments tradicionals, amb l’espiga i la senyera, es mantenen, però també en aquest àmbit hi ha tendències: una naturalista i una altra colorista. Totes dues opcions tenen un denominador comú: la sostenibilitat. Per això, els embolcalls de plàstic s’han reduït molt i s’han substituït per materials més naturals, reciclables i sostenibles.

En el cas dels embocalls naturalistes, dominaran els colors terrossos i crema, i materials com les escorces, les fustes, els joncs, la roba de sac o la ràfia. Pel que fa a la versió més colorista, s’optarà per papers de colors i materials secs, per donar una mica més d’alegria a la situació creada per la crisi sanitària.

Què cal fer perquè la rosa de Sant Jordi llueixi en bon estat?

Segons els floristes, per mantenir una rosa en bon estat cal canviar-li l’aigua diàriament i tallar-ne la tija esbiaixada. Cal tenir en compte que si la flor arriba de Sud-amèrica durarà menys perquè ve de molt lluny, mentre que les varietats procedents d’Holanda tindran una vida més llarga.