El Gremi de Floristes demana a l’Ajuntament que modifiqui l’ordenança de l’ús de l’espai públic per reduir l’impost que s’ha de pagar per exposar flors al carrer.  Aquesta petició està motivada arran d’unes sancions que han rebut alguns floristes últimament. És el cas de la Maria Ponsà, responsable de la floristeria Maria Ponsà Flors, a rambla de Catalunya.

La Maria va plantar fa 14 anys una planta de l’espècie buguenvíl·lea que ha acabat transformant-se en un tendal natural de la botiga. Fa uns dies va rebre una multa de l’Ajuntament per ocupació indeguda de l’espai públic. Assegura que no entén la sanció perquè la seva intenció és enlluernar la ciutat i defensa que no s’hauria de pagar per treure les plantes d’exterior al peu de la botiga. La sanció ha arribat després que el Gremi exigís a l’Ajuntament que posés en marxa inspeccions contra botigues multipreu, que exposen flors sense estar considerades floristeries.

La legislació actual demana una llicència que només es pot sol·licitar si el carrer supera els tres metres d’amplada. Segons els professionals del sector, la taxa que s’aplica per treure flors a peu de botiga té un cost mínim de 1.800 euros anuals.