La botiga històrica El Relámpago, situada a la vila de Gràcia, abaixa les persianes aquest dimarts 21 de novembre. Els propietaris del negoci -dedicat als articles de festa i disfresses- no han volgut aclarir els motius del tancament.

La cantonada del carrer del Torrent de l’Olla amb el de Vallfogona quedarà orfe de disfresses i articles de decoració de festes. El negoci té una llarga història al barri perquè és d’aquells que se’ls anomena de tota la vida. A la botiga ja queden pocs productes perquè la liquidació ha arribat amb uns preus molt rebaixats. Hi ha disfresses a un 50 % de descompte. També s’hi troben alguns dels articles més imprescindibles, com els fanalets, els espanta-sogres i les caretes de cartró, entre d’altres.

El negoci va començar el 1941, just al davant del local actual. Però era diferent. Es venien articles de pirotècnia i petards. La Margarida Arrive, àvia del propietari actual, Alex Ramon, va ser l’encarregada de la botiga. De moment, Ramon no ha volgut explicar els detalls de l’adeu d’aquest negoci. El que sí és cert és que actualment hi ha molta competència en aquest sector amb els basars xinesos. També la pressió immobiliària a la Vila de Gràcia pot haver contribuït a la marxa d’aquesta botiga.