Els comerciants esperen que la campanya de Nadal, que s’iniciarà la setmana que ve amb l’encesa de llums, animi les vendes, ja que aquests dies circulen poques bosses plenes pel passeig de Gràcia o el Portal de l’Àngel. Els responsables de les botigues més cèntriques asseguren que aquestes setmanes costa vendre i que una de les causes n’és la situació política de Catalunya. Tot i això, els qui ja s’han animat a comprar diuen que aquests conflictes no han d’afectar el dia a dia. Els qui estan darrere el taulell també destaquen la presència de menys turistes.

Als eixos comercials allunyats del centre, com el de Sants o Sant Antoni, la percepció és la mateixa. Vicenç Gasca, president de Sant Antoni Comerç, confirma la baixada de vendes d’aquestes darreres setmanes, sobretot pel que fa a la moda i al parament de la llar i apunta un altre factor, el de les altes temperatures fins fa pocs dies. Gasca també constata que els dies en què hi ha hagut manifestacions qui ha fet negoci, bàsicament, són els bars i restaurants propers a la zona de la mobilització.

Mentrestant la ciutat es comença a preparar per celebrar les festes nadalenques. El tret de sortida serà l’encesa de llums, que es farà el proper 23 de novembre. A més, a la plaça de Sant Jaume els operaris ja treballen per muntar el pessebre i a la plaça Nova, davant de la Catedral, ja hi ha les estructures de les parades de la tradicional Fira de Sant Llúcia.