El president de l’Eix Comercial dels Encants Nous, acompanyat pel regidor del PDeCAT Raimond Blasi, ha alertat dels efectes que les obres estan provocant als botiguers de la zona. Avisa que hi haurà una davallada de les vendes i que ja estan patint una pèrdua de visibilitat per les tanques i les màquines. Per això demanen un reforç senyalètic que els ajudi a arribar a possibles compradors.

Des de fa un mes, el panorama a la cruïlla del carrer de la Independència amb Mallorca ha quedat completament transformat per les obres al túnel de l’AVE, on s’estan construint tres noves sortides d’emergència. Els treballs han implicat talls de trànsit, l’arribada d’una excavadora i la instal·lació de tanques per marcar el perímetre de l’obra. I, segons el president de l’Eix Comercial dels Encants Nous, David Pou, això implicarà una “pèrdua d’ingressos assegurada” en les facturacions de les botigues de la zona. Ja li ha passat, per exemple, a la Maria Àngels Ortega, propietària d’un estanc al barri. Abans de les obres, Ortega tenia uns 250-300 clients diaris i ara assegura que la xifra ha minvat fins als 180. En el seu cas ho atribueix al trasllat de la parada d’autobús que tenia ubicada al davant de la botiga i, per això, reclama que “ha d’haver alguna solució per al comerç”.

L’efecte en la facturació no és l’únic que preocupa als comerciants de la zona. Pou també assenyala que hi ha “problemes de seguretat, de manca de visibilitat del comerç i d’una pèrdua directa de trànsit de gent”. En aquest sentit, Pou demana una resposta al govern municipal per pal·liar-ne els efectes; per exemple, amb “més senyalètica i panells” per identificar ràpidament els comerços. Les reivindicacions de l’entitat tenen el suport del Grup Municipal del PDeCAT. El regidor Raimond Blasi ha criticat tant Adif com el govern d’Ada Colau per no aportar, diu, prou informació als botiguers afectats. Per això reclama a l’executiu “un acompanyament a les parts implicades, comerciants i veïns” i comissions a tres bandes durant els mesos que s’allarguin els treballs. El grup Demòcrata també ha alertat que les obres han implicat la tala d’arbres a la zona.