Dijous, 10 de maig, l’Ajuntament va confirmar el tancament de la terrassa del bar Eivissa, ubicat al número 50 de la Rambla. Segons la versió municipal, l’establiment no té llicència per ocupar la via pública des del 2015 i acumula deutes i diverses multes que la propietat no ha pagat. Unes hores més tard el bar va tornar a col·locar les taules i cadires al passeig i els clients tornen a seure-hi, aliens a la prohibició. L’Ajuntament ha tornat a sancionar el local però a diferència de l’últim cop han decidit no retirar la terrassa. El consistori prefereix trobar la manera legal per evitar que l’establiment la pugui tornar a obrir. El Gremi de Restauració parla d’incompetència de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, per no solucionar el problema a temps.

Després de diverses inspeccions, l’Ajuntament va actuar al bar Eivissa el 10 de maig. Diversos operaris van buidar l’espai que ocupaven els elements de la terrassa. La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, va anunciar l’actuació municipal a través de Twitter. Segons alguns negocis de restauració propers a l’Eivissa, menys de tres hores més tard els cambrers van tornar a instal·lar taules i cadires a la Rambla.

terrassa bar Eivissa

Malgrat que la terrassa és de l’Eivissa, en els cartells informatius consta com si fos de l’establiment veí, un bar que pertany al mateix grup empresarial d’origen rus, el grup GRAFT, i que es diu Kubik. Els negocis veïns denuncien la competència deslleial que pateixen per aquesta qüestió i exigeixen que es respecti la normativa. L’Ajuntament ja ha imposat una nova sanció al negoci i estudia els mecanismes per evitar el muntatge de la terrassa.

El Gremi de Restauració acusa d’incompetència Gala Pin

El director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha criticat durament el tuit de Gala Pin en què anunciava la retirada de la terrassa de l’Eivissa el dia 10 de maig. Pallarols critica que la regidora de Ciutat Vella digués que tenia coneixement de la infracció del bar i que no hi hagi posat remei abans. El gremi parla d’incompetència del govern municipal i de gesticulació. A més critiquen que la regidora publiqués dades d’un negoci que ha comès un presumpte delicte i diuen que els seus advocats estan estudiant mesures legals. D’altra banda Pallarols ha denunciat les paraules de Gala Pin en la mateixa piulada en què deia que “el gremi dirà que és una guerra contra les terrasses el que és simplement no acceptar irregularitats”, i ha dit que la responsable de Ciutat Vella no és ningú per parlar per boca del Gremi de Restauració.

La CUP Ciutat Vella crida a fer un “simpa”

La CUP Ciutat Vella ha optat per fer una acció d’allò més cridanera. En una piulada penjada al seu perfil de Twitter, els cupaires han denunciat que la terrassa pirata està privatitzant l’espai públic dels veïns. Després ha publicat una fotografia amb les cares tapades per emojis i brindant amb unes gerres de cervesa. En el text asseguren que no pensen pagar la ronda i animen els veïns a fer el mateix.