L’exposició “Arquitectures desaparegudes” recupera, fins el 20 de maig coincidint la Setmana d’Arquitectura, la memòria urbanística de Barcelona. A través de diversos plafons instal·lats als carrers de la ciutat, es mostra com han canviat amb el pas del temps una desena d’edificis que, o bé han desaparegut o bé han estat transformats. És una mostra efímera, amb col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, que vol ensenyar l’evolució arquitectònica barcelonina.

En els plafons es pot conèixer la història de l’edifici i es poden veure diferents fotografies per veure el canvi urbanístic. Els espais emblemàtics dels quals se’n pot conèixer la transformació són: els antics dipòsits del Moll de la Fusta, la Casa Amatller, la plaça de toros les Arenas, l’altar del Congrés Eucarístic, la Finca Miralles, el mercat del Guinardó, la fàbrica Harry Walker, la fàbrica Pegaso, la fàbrica de la Coca-Cola i la plaça del Raspall. 

fabrica coca cola antiga

La Setmana d’Arquitectura ha incorporat un element de cada districte. La iniciativa inclou altres activitats fins el 20 de maig, com visites guiades, rutes, tallers i sessions de cinema.