creuer MSC Cruceros

El Port de Barcelona reiniciarà l’activitat de creuers les properes setmanes. Si bé la infraestructura no vol concretar quan arribarà la primera nau amb passatgers, sí que s’ha confirmat que el 26 de juny la companyia MSC Creuers reprendrà les operacions a la ciutat amb el vaixell Grandiosa. També permetrà l’embarcament de passatgers com a part del seu itinerari.

De fet, el Govern espanyol ha aixecat la prohibició dels creuers a partir del 7 de juny, un veto que estava en vigor des del març del 2020.

Mesures de seguretat i plans de contingència

La naviliera ha explicat en un comunicat que totes les operacions es duran a terme conforme als requisits que exigeix cada govern i afegeix que ha implementat un protocol de sanitat i higiene que, entre altres coses, preveu diversos tests tant a passatgers com a tripulació abans d’embarcar i durant el viatge. Una vegada arribin a port, per exemple, els passatgers només podran deixar la nau per fer excursions programades que garanteixin mantenir la “bombolla social”.

També s’ha creat un pla de contingència en cas de detectar-se un positiu que, diu la naviliera, vol evitar sobrecarregar els sistemes sanitaris locals. Així, el vaixell disposa d’espais d’aïllament i mecanismes de rastreig mitjançant polseres. La mascareta serà obligatòria als espais públics. Precisament aquesta setmana es va fer públic que el Port havia atorgat una concessió a MSC per construir una terminal de creuers al moll Adossat.