msc creuers

El port de Barcelona es prepara per a la sortida des de la ciutat del primer creuer internacional després de mesos d’aturada per la crisi sanitària. El vaixell, l’MSC Grandiosa, atracarà al port a les 7 h i començarà el recorregut a les 15 h. Passarà per Gènova, Civitavecchia, Nàpols, Palerm, La Valletta (Malta) i tornarà, de nou, a Barcelona, el 3 de juliol. Serà el primer creuer que sortirà de la ciutat després que el Govern espanyol autoritzés el retorn de l’activitat turística internacional als ports.

Està previst que aquest dissabte, a les 10.30 h, responsables de la companyia MSC compareguin per donar més detalls del vaixell i de la ruta. A l’acte també hi assistiran representants del Port de Barcelona i del govern de la Generalitat.

Mesures de seguretat

Segons han explicat fonts de la companyia a betevé, el creuer estarà a un 70 % de la seva capacitat, tot i que no han especificat el nombre exacte de persones que hi viatjaran.

Tots els passatgers i la tripulació, abans d’embarcar, s’hauran de fer test d’antígens per descartar casos de coronavirus, al marge de si estan vacunats o no. Per això, l‘accés a la zona d’embarcament quedarà restringit a les persones que hagin de pujar al vaixell. De fet, als passatgers se’ls farà un altre test durant el viatge (el protocol estableix que com a mínim hauran de ser dos) i a la tripulació dues proves més (el protocol, en aquest cas, diu que han de ser tres tests).

L‘ús de la mascareta serà obligatori a totes les zones públiques del vaixell i només es podran fer excursions programades amb la bombolla social. Pel que fa al pla de contingència en cas de detectar un positiu, el vaixell tindrà una zona d’aïllament per “no sobrecarregar les infraestructures locals sanitàries”.