(ACN) Els creuers internacionals finalment es reprendran a partir del 7 de juny, segons ha anunciat el Govern espanyol al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Aquest dissabte ha publicat una resolució de la Direcció General de la Marina Mercant que aixeca la prohibició dels creuers, un veto que estava vigent des del març del 2020 —amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma— i que es va prorrogar el 27 de juny de l’any passat. D’aquesta manera, el Port de Barcelona recuperarà els creuers per Sant Joan, tal com preveia.

El Port de Barcelona no vol concretar l’arribada de la primera nau amb passatgers, però si que ha confirmat que la companyia MSC Creurers reprendrà les operacions a Barcelona el 26 de juny amb el vaixell Grandiosa.

Això sí, per poder tornar a atracar als ports espanyols caldrà que les navilieres compleixin amb les mesures sanitàries aprovades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. És a dir, hauran de presentar una prova PCR o similar abans d’embarcar i, a banda d’això, només podran desembarcar aquelles persones que tinguin permesa l’entrada a Espanya.

Una activitat “segura”

L’evolució positiva en les últimes setmanes de la pandèmia a nivell europeu, des d’on procedeixen la majoria dels passatgers de creuers internacionals amb escala a ports espanyols, així com l’augment de la cobertura de vacunació i la disminució del nivell de risc a les comunitats autònomes, permeten el reinici de l’activitat dels creuers internacionals”, s’assenyala en el text del BOE.

“Es considera que aquesta activitat es produirà amb seguretat, tant pel que fa als passatgers dels creuers com per a la població de les localitats on estan ubicats els ports que visiten”, continua la resolució del 27 de maig del 2021, signada pel director general de la Marina Mercant, Benito Núñez de Quintanilla.

En el BOE s’especifica que els creuers internacionals hauran de complir amb les condicions recollides en el document ‘Mesures sanitàries per al restabliment dels creuers internacionals’ del Ministeri de Sanitat i que es publicarà al portal web del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.