Són 3/4 de cinc de la tarda. Com cada dia arriba la flota d'arrossegament al Moll del Rellotge. Els pescadors descarreguen la captura del dia i la porten a la llotja per començar la subhasta. FRANCESC BLASCO, encarregat Llotja Confraria de Barcelona "Al començament de la cinta van descarregant safata a safata, en aquella cabina d'allà davant hi posem nosaltres la classe del peix i el preu llavors la safata comença a córrer cap avall. Quan arriba aquí, comença a abaixar el preu. Aleshores el peixater, que és a la grada d'aquí a dalt, està pendent del preu i quan li interessa el preu, amb un comandament que té el para, i automàticament se l'hi adjudica. La safata continua passant i en aquesta etiquetadora s'hi posa una etiqueta amb el nom d'ell, la classe i pes del peix, i llavors continua la safata següent, que ja és automàtic." Cada dia es fan dues subhastes, que duren aproximadament una hora. "Una és al matí. En diem el peix blau que és la sardina, el seitó, el verat, el sorell i aquesta classe de peix, que es fa a les set del matí. I l'altra és la que estem parlant ara que és la de la tarda." Cada dia poden arribar a vendre a peixaters i restauradors més de 1.000 quilos de peix fresc de la Barceloneta. "És un peix que han sortit a quarts de sis del matí, han estat treballant, han estat arrossegant, i cap a les quatre de la tarda comencen a entrar. O sigui, que més viu ja no pot ser."

La subhasta de peix segueix tot un protocol amb drets i deures. A Barcelona es fa de manera automatitzada des de fa 12 anys. Així s’evita, entre altres coses, que l’encarregat es quedi afònic, com passava abans. Cada dia es venen uns 1.000 quilos de peix fresc de la Barceloneta.

Aquesta activitat es fa dues vegades al dia de dilluns a divendres. Està oberta a professionals, pescadors i restauradors, que prèviament han de deixar un aval econòmic i les seves dades fiscals a la Confraria de Pescadors. Quan el gènere els interessa només han de prémer un comandament a distància per aconseguir-lo.