L’objectiu d’aquesta nova vaga de fam és el mateix que la de fa tres mesos, quan cinc treballadors de Telefónica van passar 23 dies sense ingerir aliments per exigir la readmissió d’en Marcos, un dels empleats que l’empresa va fer fora l’any passat, tot i que l’acomiadament havia estat declarat nul i improcedent pels jutjats.

Ara, els treballadors en vaga de fam volen denunciar que aquestes pràctiques les duen a terme empreses com Telefónica que inverteixen molts recursos a estar presents al Mobile World Congress. Per això, aquest dilluns, tot i que la vaga de fam es duu a terme novament als locals del comitè d’empresa de Telefónica del carrer del Marqués del Campo Sagrado, la seva intenció és traslladar la protesta a les portes de la fira i fer patents les condicions laborals del sector entre els congressistes que vénen d’arreu del món.

Els treballadors en vaga de fam troben inhumà que les empreses de telefonia mòbil celebrin amb luxe un esdeveniment com el Mobile World Congress mentre acomiaden treballadors per baixa mèdica o apliquen ERO com el que afecta a més del 30% de la plantilla de Vodafone.

A la vaga també tenen previst sumar-s’hi dos treballadors dels autobusos de TMB: l’expresident del Comitè d’Empresa Saturnino Mercader i Andreu de Cabo, també acomiadat, tot i que haurà de ser readmès perquè el jutge ha declarat nul el seu acomiadament. Els treballadors de TMB volen denunciar la “política antisindical i de malbarataments” de la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona, a qui acusen de gastar diners públics tirant endavant processos judicials innecessaris.