Fira Consum Responsable pare noel

La plaça de Catalunya tornarà a convertir-se en l’epicentre d’activitats diverses durant les festes de Nadal. Un dels clàssics és la Fira de Consum Responsable, que enguany arriba a la quarta edició. La mostra funcionarà durant 15 dies i els visitants podran conèixer una sèrie d’activitats, productes i serveis de les entitats socials i les empreses que incentiven l’economia social i solidària. La fira obrirà divendres, 21 de desembre, i es podrà visitar fins al 4 de gener del 2019.

Una carpa per dinamitzar la fira

Un dels punts on s’espera que hi hagi força espectadors serà la carpa de consum responsable, que servirà per dinamitzar l’activitat de la fira. Aquí s’han programat debats, actuacions musicals, activitats per fomentar el consum responsable i d’altres dirigides a un públic més familiar. Les activitats organitzades en aquest espai les gestionaran les entitats que participen a la Fira de Consum Responsable i ja han anunciat que hi haurà tallers de decoració nadalenca amb texans, d’horts urbans o reciclatge basat amb bosses de plàstic. Amb el nom d’Altaveu d’iniciatives per un consum responsable es donarà la veu als promotors de diferents projectes, que tindran entre 10 i 15 minuts per fer les seves presentacions cada tarda.

Un altre espai, que es presenta com a novetat, és la caseta de l’Espai Consum Responsable. Es tracta d’una nova organització de referència que ha obert l’Ajuntament -al número 43 de la ronda de Sant Pau- destinada als consumidors.

Fira de Consum Responsable casetes

Hi haurà una setantena d’entitats

Al voltant de 70 entitats participaran a la fira i oferiran un ventall d’ofertes en cultura, comunicació, llibres, finances ètiques, salut, alimentació i roba, entre d’altres. 

La Fira de Consum Responsable afegeix a les seves activitats la proposta Llibres que importen. Qui ho vulgui pot acostar-se a la mostra i entregar un llibre que tingui un significat important. Caldrà deixar-hi una dedicatòria i embolicar l’exemplar. La idea és que qui regali un llibre se n’endurà un altre d’un amic invisible. Aquesta activitat es farà entre el 21 i el 24 desembre. 

Horaris de la Fira de Consum Responsable

Divendres 21 de desembre obrirà a partir de les 15 hores i fins al divendres 4 de gener a les 18 h. La fira s’instal·larà al perímetre exterior de la plaça i obrirà entre les 11 i les 20.30 h, a excepció del dia de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, que romandrà tancada.

S’incrementen les vendes de comerç just

Coincidint amb la presentació de la Fira de Consum Responsable, la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica han donat a conèixer els resultats de les vendes de Comerç Just a l’Estat espanyol que en el darrer any han crescut un 8,3 %. Des de l’inici de la crisi econòmica ara fa 10 anys les vendes del comerç solidari s’han duplicat, i han passat dels 20 als 43 milions d’euros.