L’Ajuntament ha obert un nou termini perquè fundacions i cooperatives presentin projectes d’habitatges socials en 18 espais municipals. El procés s’inicia dins del conveni que el consorci va signar el mes de novembre per tal d’ampliar el parc públic d’habitatges destinats al lloguer social.

En una primera fase, el consistori posa a disposició de les entitats 15 solars i tres edificis per construir i rehabilitar, respectivament. En total, es tracta de nou espais destinats a cooperatives que facin cohabitatge i altres nou a fundacions que construeixin lloguer social o cooperatives per a lloguer cooperatiu. Són 497 habitatges que es començaran a construir durant la segona meitat del 2022 i podran acollir els primers residents el 2024.

Ara bé, el conveni va més enllà i preveu incrementar el nombre de solars i edificis disponibles fins a arribar a 1.000 habitatges. D’aquests, preveuen que al voltant del 40 % es destinarà a cohabitatge i el 60 % restant, a lloguer social.

Ara les fundacions i cooperatives que vulguin presentar el seu projecte l’hauran de fer arribar abans del 28 de febrer a la Federació de Cooperatives d’Habitatge de Catalunya o la Xarxa d’Economia Social i Solidària. Les fundacions presentaran els projectes de lloguer a Cohabitac (Coordinadora de Fundacions d’Habitatge de Catalunya).