Més de 1.300 persones han respost a la convocatòria de la PAH, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, i s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Ho han fet en rebuig a l’anul·lació de l’ampliació de la Llei 24/2015 coneguda com a Llei de l’habitatge. La manifestació, convocada arran de la sentència del Tribunal Constitucional publicada aquest dijous, s’ha iniciat a les 11 h al passeig de Lluís Companys i s’ha desplaçat cap al parc de la Ciutadella, tallant al seu pas el passeig de Pujades.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca assegura que les conseqüències de l’anul·lació del Decret llei 24/2015 provocaran una retallada greu a les mesures antidesnonaments. Alerten que les conseqüències “seran greus” i que es posa en risc l’habitatge de més de 3.500 persones, que podrien quedar al carrer. Consideren que és un “acte d’irresponsabilitat extrema prendre aquestes decisions en plena pandèmia”. La Llei 24/2015 obligava, entre altres coses, els grans tenidors a oferir lloguers socials a les persones en situació de vulnerabilitat, que ocupen habitatges.

manifestacio pah

A la protesta també s’hi han sumat altres moviments en defensa del dret a l’habitatge, com la plataforma “Guerra a Cerberus” que ha llegit un manifest en contra de les “lleis que beneficien els grans tenidors” i que, segons asseguren, provocaran “un tsunami de desnonaments”.