En el saló es poden adquirir els vehicles de la mateixa manera que en un concessionari habitual, amb la diferència que aquí alguns preus són més baixos perquè totes les empreses que hi participen fan promocions. En total són 34 marques les que posen a la venda els seus cotxes des d’avui fins al 8 de desembre. Es distribuixen entre els palaus 1 i 2 de la Fira. Entre les marques destaquen com a novetats les incorporacions de Toyota, Opel i DS. S’hi poden trobar vehicles des de 5.000 fins a 100.000 euros.

A la inauguració han assistit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president del saló i de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (FECAVEM), Jaume Roura. El conseller ha afirmat que les “turbulències de valor reputacional d’alguna marca” no estan influint en l’expectativa del comprador i ha recordat que l’any passat va ser molt bo. Puig ha mostrat la seva total confiança en la funció que té el saló de reforçar “la gran xarxa de concessionaris de Catalunya”, alhora que és una gran oportunitat per als compradors. El conseller Puig creu que és essencial tenir un parc mòbil de cotxes de qualitat i, per aquesta raó, l’organització del saló és de gran utilitat. També ha considerat que s’observa un estat d’ànim elevat i s’ha mostrat convençut que hi haurà més vendes que l’any passat.

Segons el president del saló i de la FECAVEM, Jaume Roura, el saló s’ha consolidat com una oferta molt important per al consumidor. “Les marques, concessionaris i els compra-venda donen l’oportunitat de trobar un vehicle al millor preu i en les millors condicions”, recalca Roura, que espera que en aquesta edició puguin incrementar un 10 o un 15 % l’assistència respecte a l’any passat, en què es van superar els 35.000 visitants.

També activitats infantils

Perquè els fills dels visitants no s’hi avorreixin, hi ha activitats infantils, on els pares deixen els seus fills mentre busquen cotxe per comprar. Aquestes activitats, supervisades per voluntaris, consisteixen en tallers de dibuix per als més menuts, però també hi ha situat un circuit de cotxes elèctrics per a nens a la plaça de l’Univers.

Fins al 8 de desembre, les persones interessades a comprar un cotxe de segona mà poden trobar a Fira de Barcelona (palaus 1 i 2) des de vehicles d’alta gamma, nacionals i d’importació, fins a utilitaris de quilòmetre zero o vehicles de segona mà revisats pels especialistes.