L’encesa de les llums de Nadal s’ha traslladat enguany a l’Eix Maragall, a la cruïlla del passeig Maragall amb el carrer de Cubelles. Molts barcelonins s’han acostat a aquest punt per presenciar l’espectacle de llums i música que la companyia Efímer ha preparat per a l’ocasió.

Hi han assistit el president de l’eix comercial, Joan Romero; el president de la Fundació Barcelona Comerç, Vicenç Gasca; l’alcaldessa, Ada Colau; el regidor d’Ocupació, Empresa, Turisme i Comerç, Agustí Colom, i les regidores dels districtes d’Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu, Mercedes Vidal, Janet Sanz i Laia Ortiz, respectivament.

L’enllumenat de Nadal estarà encès durant 260 hores fins al 6 de gener de 2016. De dilluns a dijous els carrers s’il·luminaran des de les 18 h fins a la mitjanit. Els divendres i dissabtes l’horari s’allargarà fins a la 1 h i en dates assenyalades com el 24, 25 i 31 de desembre i el 5 de gener els llums es podran veure fins a les 2 h. Enguany el govern municipal va decidir endarrerir l’encesa una setmana respecte a 2014 per estalviar un 13% de consum energètic.

Galets i avets estendran el Nadal per la ciutat

Un any més, la Fundació Barcelona Comerç repartirà 26 galets de Nadal gegants pels eixos comercials de la ciutat. També es distribuiran 15 avets, tres dels quals estrenaran ubicació a Horta, les Corts i Sant Martí.

90 ballarins inicien la campanya de Nadal al barri de la Ribera

L’eix comercial Born-Ribera ha organitzat una festa per encendre l’enllumenat. 90 ballarins de l’Estudi de Dansa Jorge Fernández-Hidalgo han actuat a les portes d’El Born Centre Cultural.

La Rambla estrena un enllumenat sostenible

Una de les vies més emblemàtiques de la ciutat, la Rambla, està d’estrena aquest Nadal. El passeig llueix un enllumenat nou fet amb panells reflectors i LED, que canvien de llum al llarg del dia i la nit. L’estudi de l’arquitecta Benedetta Tagliabue signa el projecte.