Bacallà amb núvol d'albercoc i copa de cava. Aquesta és una de les tapes que s'oferiran als congressistes del Mobile. El restaurant Cal Pinxo Platja és un dels 25 locals de la Barceloneta que participen en la ruta de tapes que el Gremi de Restauradors està preparant aprofitant el congrés. ROGER PALLAROLS, director general del Gremi de Restauració "Es tracta de trobar a partir de la tapa marinera moments en què els congressistes coneguin la nostra ciutat i es puguin relacionar amb la ciutadania de Barcelona. Pretén posar en relació ciutat i Mobile. I també que els veïns dels barris puguin gaudir de l'impacte de la visita de tants congressistes." Per això la iniciativa començarà abans del congrés, el 18 de febrer, i s'allargarà fins al 28. De cara a properes edicions volen traslladar la ruta de tapes a altres barris que no siguin cèntrics i mostrar als congressistes altres escenaris barcelonins. On també s'apostarà per la gastronomia, sobretot la de proximitat, és aquí, a la plaça d'Europa, al costat del recinte on se celebrarà el Mobile. Per primera vegada, l'Ajuntament de l'Hospitalet ha organitzat un esdeveniment per promoure la ciutat. En aquest espai es muntarà una carpa de 400 metres quadrats. Amb el nom L'Hospitalet Experiencie, les degustacions de menjar s'acompanyaran d'activitats i espectacles en què no faltaran castellers, gegants o tabalers.

El sector de la restauració ja es frega les mans amb l’arribada del Mobile World Congress. Bars i restaurants esperen fer calaix amb la fira més important de la ciutat. El Gremi de Restauració de Barcelona ha anat més enllà i ha preparat una ruta de tapes per la Barceloneta dirigida als congressistes. Les tradicionals motxilles que es reparteixen als participants del congrés aniran acompanyades d’un mapa amb la ruta de tapes que han anomenat Meet&Eat Barceloneta. Cada tapa costarà quatre euros. “Hem escollit aquest barri perquè el front marítim és una de les joies de la ciutat i la gastronomia marinera n’és la millor carta de presentació”, ha afirmat Roger Pallarols, director general del gremi.

Referent a la pressió turística que ja pateixen els veïns de la Barceloneta i que es podria agreujar encara més amb una campanya d’aquestes característiques, Pallarols ha respost que la iniciativa “pretén posar en relació el Mobile i la ciutat amb l’objectiu que els veïns també puguin gaudir de l’impacte de la visita de tants congressistes”. En coherència amb aquesta afirmació, la ruta s’iniciarà uns dies abans, el 18 de febrer, i s’allargarà fins al 28.

L’Hospitalet també vol conquistar els congressistes a través del paladar

La plaça d’Europa, al costat del recinte firal de Gran Via, també apostarà per la gastronomia, sobretot la de proximitat. Per primera vegada, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha organitzat un esdeveniment amb diverses activitats que persegueixen promoure el municipi. En aquest espai es muntarà una carpa de 400 metres quadrats amb el nom L’Hospitalet Experiencie. Les degustacions de menjar, com ara carxofes del Prat, s’acompanyaran d’activitats i espectacles en què no faltaran castellers, gegants o tabalers.