Els grups de WhatsApp dels pares i mares de les classes dels fills s'ha generalitzat. La immediatesa per comunicar una incidència o resoldre un dubte fa que sigui molt útil. Però la instantaneïtat també pot causar malentesos. "Tinc WhatsApp però ja he silenciat el grup!" "Hi són les mares i algun pare que hi era ja n'ha fugit!" "La gent hi publica acudits, que es ven el cotxe, que busca feina... però en un moment clau és útil." Per fer un bon ús dels grups de WhatsApp els experts recomanen pensar-ho dues vegades abans d'enviar missatges i no parlar de persones en concret. FRANCESC NUÑEZ, sociòleg de la UOC "No s'han de generar etiquetes que puguin afectar la relació dels altres amb un professor o amb un nen." Els experts també avisen que els infants s'han de continuar responsabilitzant de les seves tasques, com recordar els deures que han de fer o el dia que tenen una excursió. S'ha d'evitar que creguin que sempre es pot comptar amb el WhatsApp per resoldre els dubtes. Es tracta d'apendre a utilitzar la tecnologia perquè ha arribat per quedar-se.

Un dels avantatges dels grups de WhatsApp que agrupen tots els pares d’una classe és que ofereix immediatesa a l’hora de comunicar incidències o per fer saber alguna convocatòria. Tot i això, un ús abusiu pot saturar alguns membres del grup. El sociòleg de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Francesc Núñez, explica que si els fills saben que hi ha una comunicació constant via WhatsApp entre els pares, compten que els pot servir per despreocupar-se de les seves obligacions. Així, si no saben els deures que han de fer, pensen que es pot preguntar per WhatsApp.

Per tot això, Núñez considera que, com en altres situacions, “la tecnologia s’ha de domesticar”. Així, recomana no fer comentaris ofensius, pensar-se els missatges dues vegades abans de respondre, posar en dubte la credibilitat del que es diu, assegurar-ne la veracitat i evitar alarmes innecessàries. El sociòleg Francesc Núñez recorda que el que afecta una família o un nen no ha de per què afectar la resta. Núñez també afirma que és bo no explicar qüestions personals ni enviar missatges brossa. Finalment també es recomana tenir en compte l’efecte grandària, que un comentari irrespectuós en un espai públic, com és el WhatsApp, pren una dimensió que escapa al control de qui l’ha fet.