Conèixer els actes culturals que es fan a Hostafrancs i Sants, o estar al dia de les particularitats de cada comerç i beneficiar-se de les ofertes que ofereixen ja és possible gràcies a aquesta aplicació. L'ha creada una empresa santsenca i, tot i que només fa tres dies que funciona, ha tingut una gran acollida. LAURA CERVELLÓ, creadora de l'aplicació Sants Montjuïc “És possible que no sàpigues que es fa una botifarrada o que surten les botigues al carrer. Al final per saber tot el que hi ha, has d'anar a un blog o una pàgina web. El que aquí intentem és unificar-ho tot a la mà de la gent. Des del mòbil poden veure l'oferta sociocultural i socioeconòmica.” Els comerços dels eixos comercials asseguren que estan molt satisfets amb la iniciativa i esperen que els serveixi per augmentar les vendes. LLUÍS LLANAS, vicepresident del Consell Sectorial de Comerç de Sants-Montjuïc “És una eina molt interessant perquè és una eina de fidelització dels nostres clients. Jo crec que és l'única aplicació que mira el comerç de barri. A més hi ha una generositat per part del consell sectorial de comerç i s'amplia als comerços associats i no associats i a les entitats.” Ara l'objectiu dels creadors és ampliar el radi d'acció de l'aplicació i incloure altres eixos comercials del districte com el de la Marina o el Poble-sec.

Per elaborar els continguts de l’aplicació, que es diu Sants Montjuïc, ha calgut la col·laboració de més de 300 entitats  i de les diferents associacions de comerciants del districte. Segons la seva creadora, Laura Cervelló, aquesta aplicació és com el boca-orella, que permet descobrir les particularitats d’algunes botigues, però a la pantalla del mòbil.

Només fa tres dies que l’aplicació funciona i de moment ja inclou la descripció de més de 80 comerços. La intenció, però, és ampliar-ne el radi d’acció incorporant-hi informació útil sobre els comerços d’altres eixos comercials del districte, com per exemple el de la Marina, el Poble-sec o el de Sants-les Corts.

Descarregar-se l’aplicació és completament gratuït, però de moment només està disponible per a Android. En les properes setmanes està previst que també es pugui descarregar a dispositius amb iOS.